Aktivnosti

I MI SMO ZVIJEZDE kulturno-zabavna manifestacija

 

 

 

I MI SMO ZVIJEZDE

kulturno-zabavna manifestacija

 

 

Zagreb, 10. prosinca 2018. godine – osim organizirane predstave u srijedu, 5. prosinca u Zagrebu, u u Centru za kulturu Trešnjevka (CeKaTe), kulturno-zabavnu manifestaciju pod nazivom “I mi smo zvijezde” ove smo godine organizirali i u ponedjeljak, 10. prosinca u Pučkom otvorenom učilištu u Zaprešiću. Kao i u Zagrebu, u Zaprešiću je također ulaz bio slobodan za sve zainteresirane građane.

Članovi Udruge invalida rada Zagreba su gotovo sat vremena zabavljali 50-ak uzvanika kroz plesne, glazbene, književne i dramske izričaje. Iako je odaziv bio manji nego u Zagrebu, svi su se prisutni dobro zabavili, a osim predbožićne čestitke, invalidi rada još su jednom

 

dokazali javnosti da ranjive skupine, u ovom slučaju osobe s invaliditetom i osobe starije životne dobi, itekako zaslužuju imati ravnopravo mjesto u društvu. Manifestacija je sufinancirana od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u okviru trogodišnjeg programa “Ars longa, vita brevis”.

“Ove smo godine odlučili besplatnom predstavom darivati i velik broj članova s područja Zagrebačke županije. Stoga pozivam sve vas koji ste propustili naše nastupe u Zagrebu i Zaprešiću da nam se pridružite sa svojim obiteljima i prijateljima u Velikoj Gorici, u utorak, 18.12. u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica, Zagrebačka ulica 37. Predstava počinje u 18,00 sati, a ulaz je slobodan. Svojim ćete nas dolaskom podržati, a mi vam garantiramo vam dobru zabavu” izjavila je gospođa Nada Vorkapić, predsjednica UIR Zagreba.

U Republici Hrvatskoj na dan 30. rujna 2018. godine registrirano je 113.592 invalida rada od kojih 27.073 (23,83%) u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji dok UIR Zagreba trenutno okuplja njih 8.500 odnosno njih 31% s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Za tako velik broj invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom na jednom mjestu, UIR Zagreba na svakodnevnoj bazi organizira razne aktivnosti prilagođene i osmišljene upravo za tu populaciju, a zahvaljujući brojnim suradnjama i partnerstvima, ujedno osigurava i raznovrsne popuste, sve s ciljem poboljšanja kvalitete njihova života te statusa u društvu i zajednici. www.uir-zagreb.hr

 

 

Related posts

Medalja za Milenu

Danas je na Zagrebačkom velesajmu otvoren sajam PRAVO DOBA. Ulaz je besplatan!

Zaboravite na mirovinu prije 67. godine života

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com