"> I liječenja sve upitnija.Prosvjedi na Markovom trgu - Treća dob Hrvatska
">
Društvo Medicina

I liječenja sve upitnija.Prosvjedi na Markovom trguLiječnici se smatraju prevarenima jer je jednakopravnost onih u koncesiji i domovima zdravlja poništena! Najavili su i podizanje ustavne tužbe, zbog neravnopravnog odnosa. Umjesto da im se omogući samostalno sklapanje ugovora sa Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje, njih oko 25 % će ostati pri domovima zdravlja. Kako bi im HZZO trebao isplatiti samo trećinu obavljenog posla pozivaju se liječnici različitih struka, pedijatre, opće medicine, dentalne liječnike i dr. da od 21. 06 rade samo 40 sati tjedno koliko pokriva HZZO!

»Odlučili smo se držati stručnog i profesionalnog standarda. Ono što može čekati ići će na listu čekanja, a prednost će imati pacijenti koji su akutni i hitni«,kako je rekla Vjekoslava Ameri Šakić iz Koordinacije hrvatske obiteljske medicine! Također je dodala kako će liječnici provoditi dosta vremena sa pacijentom, kako bi usluga bila što bolja i kvalitetnija, i da liječnici ne bi trebali biti u strahu za svoju egzistenciju, već raditi sigurno i opušteno.

Prosvjedi na Markovom trgu

Sve je to urodilo prosvjedom na Markovom trgu koji bi se trebao odviti idući tjedan. Predsjednica Hrvatske udruge koncesionara primarne zdravstvene zaštite Josipa Rodić, najavila je povlačenje udruge iz radne skupine koja radi na izmjenama Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju, jer se novi tekst o Zdravstvenoj zaštiti nimalo ne poklapa sa onim što im je obećano i onim što su tražili. Prosvjed će poslužiti iskazivanju nezadovoljstva, zbog novog prijedloga o Zdravstvenoj zaštiti, a koji bi se idućeg tjedna trebao naći pred Vladom.

S kojim problemima se najčešće suočavate?

Povezane vijesti

Praštanje nije za slabiće!

Administrator

Koliko je Hrvata u domovima za starije i jesu li sretni?

Administrator

Stranka umirovljenika uputila na mnogobrojne probleme obrazovnog sustava

Administrator

NACIONALNA NAKNADA ZA SIROMAŠNE

Administrator

Siromaštvo i strah ubijaju stare

Administrator

Stižu manje mirovine za 2000 osoba koje su radile u republikama SFRJ

Administrator