Aktivnosti Društvo Mirovine

HZMO ispravio bivšeg ministra mirovinskog sustava Miranda Mrsića

Foto:Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Mirando Mrsić neki je dan, kako navodi Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, iznio niz netočnih informacija. Bivši je ministar rekao kako se za braniteljske mirovine izdvaja 7 milijardi kuna, a kako će do 2025.godine ta brojka narasti i na 10 milijardi.

Mrsić je također zatražio i razdvajanje mirovina po posebnim propisima od radničkih.  HZMO se oglasio i komentirao kako nije u redu da saborski zastupnik koristi medijski prostor kako  bi širio netočne informacije i time stvorio krivu sliku umirovljenicima te doveo u pitanje funkcioniranje mirovinskog sustava Republike Hrvatske.

Što se tiče prava pojedinih posebnih kategorija osiguranika, HZMO ističe kako ta kategorija nema nikakvog utjecaja na visinu prava osiguranika iz općeg sustava mirovinskog osiguranja koji se financira iz doprinosa.

Vijesti:

NAJBOLJI DOMOVI U HRVATSKOJ
Prevarila nas žena koju smo plaćali
Udomljavanje osoba treće životne dobi

Također, naglasili su kako je tvrdnja da će 9 milijardi kuna otići na povlaštene mirovine, od čega 7 na braniteljske, potpuno netočna i da je time samo stvorio sumnje i nemir kod umirovljenika.

Naglašeno je kako se novac za braniteljske mirovine uzima direktno iz državnog proračuna Republike Hrvatske tako da ni na koji način ne utječu na mirovine koje ostvarene prema općim propisima.

 

Povezane vijesti

Mirando Mrsić daje podršku Zoranu Milanoviću!

Mrsić: HDZ-ova vlada braniteljskim mirovinama kupuje glasove

Lakše zapošljavanje starijih od 50 godina

Pomoćnik ravnatelja HZMO-a postao brat nove ministrice poljoprivrede Marije Vučković

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja izrazio je skepsu oko uvođenja nacionalne mirovine

Nasljednici iz drugog mirovinskog stupa dobili 200 milijuna kn