"> HZMO ispravio bivšeg ministra mirovinskog sustava Miranda Mrsića - Treća dob i 50+
">
Aktivnosti Društvo Mirovine

HZMO ispravio bivšeg ministra mirovinskog sustava Miranda Mrsića

Foto:Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Mirando Mrsić neki je dan, kako navodi Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, iznio niz netočnih informacija. Bivši je ministar rekao kako se za braniteljske mirovine izdvaja 7 milijardi kuna, a kako će do 2025.godine ta brojka narasti i na 10 milijardi.

Mrsić je također zatražio i razdvajanje mirovina po posebnim propisima od radničkih.  HZMO se oglasio i komentirao kako nije u redu da saborski zastupnik koristi medijski prostor kako  bi širio netočne informacije i time stvorio krivu sliku umirovljenicima te doveo u pitanje funkcioniranje mirovinskog sustava Republike Hrvatske.

Što se tiče prava pojedinih posebnih kategorija osiguranika, HZMO ističe kako ta kategorija nema nikakvog utjecaja na visinu prava osiguranika iz općeg sustava mirovinskog osiguranja koji se financira iz doprinosa.

Vijesti:

NAJBOLJI DOMOVI U HRVATSKOJ
Prevarila nas žena koju smo plaćali
Udomljavanje osoba treće životne dobi

Također, naglasili su kako je tvrdnja da će 9 milijardi kuna otići na povlaštene mirovine, od čega 7 na braniteljske, potpuno netočna i da je time samo stvorio sumnje i nemir kod umirovljenika.

Naglašeno je kako se novac za braniteljske mirovine uzima direktno iz državnog proračuna Republike Hrvatske tako da ni na koji način ne utječu na mirovine koje ostvarene prema općim propisima.

 

Povezane vijesti

Devet ozbiljnih stvari koje nam čudan okus u ustima pokušava reći

Administrator

VERA ČUDINA PIŠE O PAVIĆEVOJ MIROVNOJ REFORMI Iako će se oko nje oštriti noževi, a spremaju se i prosvjedi, ništa je neće srušiti…

Administrator

Raspolažemo s najdetaljnijim izračunom

Administrator

Generacija “78.” Stare maturantske radosti ili jednoobraznosti

Administrator

Očekuje li se kod nas isto? Migrantska kriza u Velikoj Kladuši

Administrator

VELIKA GORICA: Sve za 250 duša

Administrator