"> Hrvatska volontira - ruka koja spaja mlade i starije - Treća dob Hrvatska
">
Aktivnosti Naše priče Volontiranje Volontiranje Zanimljivosti

Hrvatska volontira – ruka koja spaja mlade i starije

penzić

 

Nova frizura na dar i druženje s mladim ljudima – pa koji to korisnik doma za starije ne bi poželio? Nesebično darivanje svoga vremena starijim članovima naše zajednice podsjeća nas koliko je važno osvijestiti ljudsku potrebu pomaganja drugima, na što često zaboravljamo.

Dom za starije i nemoćne osobe Poreč i njegovi volonteri svake se godine uključuju u akciju „Hrvatska volontira“. Ove su se godine u tjednu od 16. do 21. svibnja organizirale različite aktivnosti u koje su se uključile dosadašnji, ali i novi volonteri, piše

Aktivnosti:

– ˝Sretne priče˝ – volonterski projekt u suradnji s Gradskom knjižnicom Poreč – gostovanje učenika Osnovne škole Poreč u Domu uz čitanje literarnih djela korisnicima Doma i prigodni umjetnički program.

– Zajednička kreativna radionica volontera i korisnika, izrada kreativnih djela uz druženje i razgovor

Besplatne frizerske usluge frizerki-volonterki za korisnike Doma

– Tečaj za volontere u palijativnoj skrbi u organizaciji Doma i Lige protiv raka Pula

– Plesna zabava povodom rođendana korisnika uz svirku volontera-muzičara

– ˝Volontirajmo˝- posjet učenika Srednje škole Mate Balote Poreč Domu za starije s ciljem informiranja o volontiranju, upoznavanja s mogućnostima volontiranja na lokalnoj razini u Domu za starije i nemoćne osobe Poreč te na međunarodnoj razini, putem programa Europske komisije Erazmus + ˝Europske volonterske službe˝.

Dom poziva sve zainteresirane da se uključe u neku od navedenih aktivnosti ili predlože nove za buduće projekte, koje će organizirati prema interesima i potrebama volontera. Poseban naglasak ovogodišnjeg volonterskog tjedna su mladi volonteri i promocija volonterskog rada među mladima.

 

 

 

 

 

S kojim problemima se najčešće suočavate?

Povezane vijesti

U svijetu koji stalno žuri naprijed, ti uspori i uživaj u trenutku

Administrator

Život piše priče – umirovljeni pčelar

Administrator

Tko će više zakinuti umirovljenike?

Administrator

Na rubu smrti: Vratili smo se iako je divno na drugoj strani

Administrator

ISPOVIJEST MAJKE BRUTALNO PRETUČENE DJEVOJKE U ZADRU ‘Nije mu ovo prvi put da je prebio neko dijete! Sve se pokušalo zataškati jer ga štite moćnici’

Administrator

Nikada niste prestari za zabavu i ljubav!

Administrator