Naše priče

Franjo Klobučar proslavio 90. rođendan

Franjo Klobučar iz Ličkog Osika rodio se 1927. u Kosinju (pod Jelarom).  Ove godine je nakon dugog vremena obišao svoju rodnu kuću gdje danas nažalost nitko ne živi.  Sreli smo susjeda koji nam je objasnio da se Franjo u stvari rodio gdje se danas nalazi štala.  Obišao je svoje nekadašnje imanje koje mu je probudilo sjećanja na daleko djetinjstvo.

Odslužio je vojsku u Ohridu, te po povratku u rodni Kosinj upoznaje svoju suprugu Mariju.  On i Marica kako je inače zove na Badnjak ove godine slave 64 godine braka.  Imaju dvoje djece, troje unučadi i dvoje praunučadi.

Franjo nikada nije pio niti pušio, a tajnu dugovječnosti otkriva tako da je ujutro prakticirao popiti jednu domaću šljivovicu da izbije paru.  Eventualno još jednu ako se obavljaju neki teški poslovi. Ima nešto u ovoj praksi jer Franjo nikada nije išao doktoru niti zna što znači glavobolja. Čita bez naočala i odlično recitira pjesmice koje je još učio u osnovnoj školi!

Za svoj 90. rođendan Franjo je okupio svoje najbliže i okrenuo janje.  Sretan ti rođendan Franjo.prenosi

Related posts

Tonka umire u centru grada, u ‘apartmanu’ bez struje i vode; Njen sin apelira na nadležne: Minjan joj pelene i hranin je, ali pitanje je do kada ću

Pogledajte izvedbu 68-godišnje umirovljenice na Supertalentu: Rokeri, gdje ste?

OSIJEK: Borbenih 20 godina rada!

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com