Uncategorized Zanimljivosti

Fantastični trikovi

 

 

Klasični ventilator lako i brzo možete pretvoriti u klima uređaj bez dodatnog troška. Prostorija u kojoj boravite postat će puno ugodnija za život – lakše ćete preživjeti ove vrućine

Ako nemate klimu u kuću, ne očajavajte već se snađite na druge načine. Svoj dom možete rashladiti kao klima uređajem samo pomoću klasičnog ventilatora ako se poslužite nekim trikovima.

Radi se i jednostavnim metodama koje neće ugroziti vaš kućni budžet, a temperatura u prostoriji će postati puno ugodnija za život. 

foto: Dreamstime

Ovo su tri fantastična načina kako ventilator pretvoriti u klima uređaj:

  • Pomoću kockica leda Ispred ventilatora stavite široku plitku posudu i napunite je kockicama leda Kako ventilator puše po ledu, tako će se prostorijom širiti hladniji zrak.To će potrajati sve dok se led ne otopi, a tada samo dodajte novi.
  • Pomaže i zaleđena voda Slično je kao u prvom primjeru, ali umjesto kockica leda stavite plastične boce koje ste prethodno napunili vodom i zaledili. Ovaj način je čak i bolji jer se radi o velikim komadima leda koji će se sporije topiti od kockica.
  • Led zamotajte ručnikom Kod ovog načina rashlađivanja prostorije možete koristiti ili kockice leda ili zaleđenu vodu u bocama. Jedno ili drugo zamotajte u ručnik, zavežite dva kraja špagom i objesite između dva stolca. To stavite ispred ventilatora. Ispod ručnika stavite posudu u koju će kapati rastopljen led.piše

Related posts

Vrijeme je ‘poludjelo’. Evo što čeka Hrvatsku

Besplatni informativni izračun vaše mirovine. Želite izračunati kolika će biti vaša mirovina

Dob je samo stanje uma

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com