Zeleni vrt

Evo zašto je dobro imati vrbu u svom posjedu?

Ove sezone je već bila opširna objava zašto je dobro imati vrbu u svom posjedu, a ovo je još jedan dobar i opravdan razlog zašto je dobro imati šibe vrbe – evo kad se orežu i posuše imate kolce i kolčiće za vrt ili za koju već namjenu želite. Mnogi od vas stavljaju grane visokom i poluvisokom grašku, stoga možete kad orežete šibe, ostaviti ih s onim postranim grančicama i eto dobre penjalice za grašak ili grah.

Kao što vidite ja sam svoje samo iskleštrila jer ovaj puta želim samo kolčiće… Baš da mi trebaju i penjalice, imam još jedan grm koji svakako treba orezati ističe naša Slađana S. 

P.S. – s obzirom da su kupovni gotovi kolci i kolčići skupi, bar nama koji više toga sijemo i sadimo, ovo je super brza i super jeftina varijanta kada neke biljke trebaju oslonac. Istina da neke grane nisu ravne, al’ ako ih svežete i stavite neki teret na njih da se izravnaju, to je još uvjek moguće samo dok su još friške i savitljive. Drvo vrbe nije dugotrajno jer ne mekano, no za jednu sezonu bude super, zato posadite svoj grm ovakvih šiba i imat ćete ih nadohvat ruke, uvjek u blizini i uvjek po potrebi.

Žao mi je samo što nisam imala od koga naučiti plesti kopre, vjerojatno bi sve one takne lijepe šibice iskoristila i plela nešto od njih. U svakom slučaju, žuta ili crvena vrbova šiba je svakako od višenamjenske koristi.

Vijesti

WAU! U Americi penzići imaju vlastita naselja

Tko ima još više krade

Najbolja dijabetička dijeta

Related posts

Radovi u vrtu u lipnju. Što sve možete saditi u lipnju?

Treba li dodatno zaštititi biljke u plasteniku?

Koliko vam je važno ime i sorta neke biljne vrste?

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com