Zanimljivosti

Evo zašto baš nikad ne treba držati čokoladu u hladnjaku

Niske temperature ne odgovaraju čokoladi, baš kao ni visoke, i u hladnjaku je se može držati samo ako temperatura u domu prelazi 28 Celzijevih stupnjeva

Čokolada se nikad ne bi trebalo držati u hladnjaku, čak ni ljeti kada su vrtoglavo visoke temperature. Jako niske temperature mogu utjecati na okus i gustoću čokolade, isto kao i jako visoke temperature – objasnio je Luke Owen Smith, stručnjak za čokoladu i vlasnik online trgovine “Chocolate bar“.

– Posljedica držanja čokolade u hladnjaku je lošiji okus i smanjeno otpuštanje slatkoće i bogatstva okusa koji čokolada sadržava – otkrio je Smith.

foto: Dreamstime

Umjesto u hladnjaku čokoladu bi trebalo držati u hladnom i tamnom ormariću, idealno između 10 i 20 Celzijevih stupnjeva.

Idealna temperatura za čokoladu je 15 stupnjeva.

U hladnjak bi je trebalo staviti samo ako je temperatura u domu viša od 28 Celzijevih stupnjeva.

Budući da kakao maslac apsorbira okuse i mirise, preporučuje se da se čokolada stavi u hermetični spremnik prije nego što se stavi u hladnjak kako bi se zaštitio okus.

– Još jedan razlog za držanje čokolade van hladnjaka je i pojava takozvanog bijelog premaza na čokoladi koji nastaje kad se hladna čokolada izloži toplom zraku.Topli zrak uzrokuje kondenzaciju na površini čokolade, koja pak otapa površinske šećere. Za vrijeme stajanja čokolade površinski šećer će se ponovo kristalizirati i pojavit će se bijeli premaz – objasnio je Smith. prenosi

Related posts

“Baka genijalka”

Kada stiže pravo ljeto? Vakula objavio prognozu i upozorio: “Ovih dana se pripazite”

Ovi trikovi u kućanstvu uštedjet će vam vrijeme, novac i živce!

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com