Zanimljivosti

Evo kako ukloniti vosak od svijeće sa stola, tepiha, parketa … s gotovo svega!

Blagdansko raspoloženje nas potiče da se češće družimo s dragim nam ljudima u ugodnoj atmosferi. Ako više volite kućne zabave uz fine zalogajčiće, vino i ugodnu glazbu, svijeće su najbolji saveznici za stvaranje ugodne atmosfere. No, bez obzira na to koliko ste oprezni, uvijek postoji mogućnost da se vosak prolije preko stolnjaka na tepih i parket. Loša vijest je da ne postoji brz i jednostavan način uklanjanja voska. Dobra vijest je da sa strpljivošću i malo znanja možete ukloniti vosak s gotovo svega.

 

OBOJENI ZID

Postavite nekoliko listova papirnatih ručnika preko voska koji želite skinuti sa zida. Zagrijte glačalo na najnižu temperaturu i kratkim potezima prođite glačalom preko papirnatih ručnika. Na ovaj ćete način vosak sa zida prenijeti na papirnate ručnike i očistiti zid. intervalima Od obojenih zidova: Postavite nekoliko listova papirnatih ručnika preko voska koji želite skinuti sa zida. Zagrijte željezo na najniži položaj i, radeći u kratkim intervalima, gurnite željezo preko papirnatih ručnika. Vosak treba prenijeti na papirnate ručnike. Također možete koristiti sušilo za kosu, brisanje višak voska dok se topi.

Foto: www.dreams.metroeve.com

 

CIGLA

Prije svega, ne trljajte ga, tako ćete ga samo proširiti. Umjesto toga zamrznite vosak ledom, a zatim ga uklonite starim nožem za maslac ili sličnim alatom. Nakon što skinete vosak, operite ciglu toplom vodom.

Foto: crunchybetty.com

 

TEPIH

Stavite papirnatu vrećicu preko voska te pođite s glačalom, koje ste prethodno zagrijali na najnižoj temperaturi preko papirnate vrećice na vosku. Nakon više ponavljanja, vosak će biti apsorbiran papirom.

Foto: www.thriftyfun.com

 

TKANINA

Prvo, stavite tkaninu u zamrzivač oko trideset minuta. Zatim izvadite tkaninu i sastružite hladan vosak. Na kraju, koristite glačalo i papirnatu vrećicu kako biste u potpunosti uklonili mrlju voska s tkanine.  Ako vosak ostavlja posebno primjetnu mrlju, možete ga tretirati i sredstvom za uklanjanje mrlja ako markica na tkanini dozvoljava.

Foto: www.wikihow.com

 

KOSA

Ako je vosak na vrhovima kose, stavite vrhove u vruću vodu kako bi se rastopio.

Foto: www.wikihow.com

 

Ako je bliži korijenu, ili na kratkoj kosi, umasirajte maslinovo ulje u kosu kako bi se odlijepio.

Foto: www.howtocleanstuff.net

 

UMIVAONIK I KADA

Koristite kreditnu karticu ili drugu plastičnu strugalica za uklanjanje voska. Ako je potrebno, upotrijebite kipuću vodu kako bi se vosak otpustio.

Foto: IKEA

 

MALI PREDMETI

Najlakši način uklanjanje voska s malih predmeta, poput kao svijećnjak, je da ih stavi u zamrzivač. Nakon što je predmet hladna, izvadite ga iz zamrzivača i ostružite hladni vosak.

Foto: www.ibuycheaptoiletpaper.com

TV I ZASLON RAČUNALA

Najbolje je da koristite ledene kocke kako biste ga očvrsnuo i pokušajte ga skinuti u jednom komadu, ili razmislite o održavanju svijeće daleko od elektronike.

Izvor: apartmenttherapyprenosi

Related posts

8 mitova o šećeru u koje morate prestati vjerovati

LAŽNA BANKARICA PONOVNO HARA TREŠNJEVKOM: Nemoćnoj 79-godišnjakinji ukrala između sto i dvjesto tisuća kuna

9 stvari koje često trebate mijenjati u kupaonici

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com