"> EKSKLUZIVNO: NOVI MINISTAR rada važan je protagonist afere SMS, služio se uslugama falsifikatora Franje Varge - Treća dob i 50+
">
Društvo Mirovine

EKSKLUZIVNO: NOVI MINISTAR rada važan je protagonist afere SMS, služio se uslugama falsifikatora Franje Varge

KATASTROFALAN UDARAC ZA PLENKOVIĆA Premijer je u Vladu želio uvesti nekompromitirane ljude, a njegov novi ministar Josip Aladrović kompromitiraniji je od onih koji su otišli. Je li Aladrovića predložio Milijan Brkić

Novi ministar rada i mirovinskog sustava, mladi Josip Aladrović, izabran u Vladu u sklopu velike rekonstrukcije koju je proveo premijer Andrej Plenković da bi iz nje uklonio kompromitirane ministre, i u nju stavio nove, mlađe i aferama neopterećene ljude, jednako je kompromitiran, možda čak i više nego smijenjeni ministri.

Ministarstvo demantira napise Nacionala: “Zlonamjerna i maliciozna neistina”

Na napise da je novi ministar rada, Josip Aladrović, surađivao s Franjom Vargom te da je duboko umiješan u aferu SMS, reagiralo je Ministarstvo. “Svi navodi oko tobožnje intenzivne komunikacije g. Aladrovića i g. Franje Varge su neistiniti s obzirom da se ne poznaju niti su ikada komunicirali”, kažu u Ministarstvu.

Nacional je danas objavio kako su dobili na uvid u dokaze koji pokazuju kako je Aladrović intenzivno komunicirao s glavnim operativcem afere SMS Franjom Vargom. Tjednik tako piše, pozivajući se na izvore, kako je u vrijeme dok je Aladrović bio na čelu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Varga za njega špijunirao Aladrovićeve protivnike i kritičare iz Zavoda.

Na napise da je Plenkovićev ministar rada, mladi Josip Aladrović, duboko umiješan u aferu SMS, reagiralo je Ministarstvo.

Njihovu reakciju prenosimo u cijelosti:

“Šaljemo reagiranje povodom članka „Novi Plenkovićev ministar rada važan je protagonist afere SMS, služio se uslugama falsifikatora Franje Varge“ autorice Orhideje Gaure Hodak, objavljenim 30. srpnja 2019. u tjedniku Nacional.

Informacija koje se navode već na naslovnoj stranici kako je „novi Plenkovićev ministar Vargi sređivao mirovinu“ je zlonamjerna i maliciozna neistina konstruirana bez i jednog dokaza. Uvidom u evidenciju HZMO-a, vidljivo je da g. Franjo Varga nikada nije niti pokretao postupak pri Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje za ostvarivanje prava na mirovinu.

Poruka elektroničke pošte koja se navodi da je upućena na službenu adresu tadašnjeg ravnatelja HZMO-a ne predstavlja nikakav dokaz osim toga da je netko s lažnog profila, kako navodi tjednik Nacional, uputio poruku na službeni pretinac tadašnjeg ravnatelja na što on nije mogao utjecati, niti je na nju odgovarao, tj. uspostavljao dvosmjernu komunikaciju.

Svi navodi oko tobožnje intenzivne komunikacije g. Aladrovića i g. Franje Varge su neistiniti s obzirom da se ne poznaju niti su ikada komunicirali.

Slijedom toga konstrukcija kako je „Aladrović od Varge“ tražio da „špijunira Aladrovićeve protivnike i kritičare iz Zavoda“ je potpuno netočna i zlonamjerna.

Objavljeni tekst sadrži niz neistina, a način na koji je pisan, uključujući i sam naslov, u konačnici daje potpuno pogrešnu sliku, očito s namjerom diskreditiranja Josipa Aladrovića kao novog ministra rada i mirovinskog sustava”, navodi se u reagiranju Ministarstva.

Povezane vijesti

POMAGALA: STEZNICI I ORTOZE U TREĆOJ ŽIVOTNOJ DOBI

Administrator

SESTRE MACE DOM – DOM ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE

Administrator

Zašto nas Plenković ne voli?

Administrator

Prvi umirovljenički servis – konačno počeo sa smanjivanjem diskriminacije starijih na tržištu rada!

Administrator

JOŠ 4 MILIJUNA MIGRANATA PREPLAVLJUJE EUROPU!

Administrator

Ferdinandovac: Provedba projekta „Godine života su samo broj“

Administrator