"> DVIJE SUZE ZA ZLATKA BOČKALA - glazbena manifestacija - Treća dob i 50+
">
Aktivnosti

DVIJE SUZE ZA ZLATKA BOČKALA – glazbena manifestacija

 

DVIJE SUZE ZA ZLATKA BOČKALA – glazbena manifestacija

Zagreb, 12.travnja 2019. godine – Udruga invalida rada Zagreba (UIR Zagreba) i ovu godinu, drugu zaredom, organizira glazbenu manifestaciju “Dvije suze za Zlatka Bočkala” u spomen i na čast svoga zaslužnog i nikad prežaljenog predsjednika, gdina prof. Zlatka Bočkala. Manifestacija se održava u glazbenom paviljonu u parku Zrinjevac s početkom u 17 sati pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Oni koji su imali čast upoznati se i surađivati s tim iznimnim čovjekom, bilo kao profesorom psihologije bilo u funkciji predsjednika UIR Zagreba, pamtit će ga kao velikog humanistu i intelektualca koji u svojoj dalekovidnosti nikada nije radio razlike među ljudima. U njegovom su se društvu, naime, svi ljudi, neovisno o invaliditetu i ostalim razlikama, osjećali jednako vrijednima i prihvaćenima. Mogli bismo danas reći da je gdin Bočkal bio prije svega veliki čovjek kojem ništa ljudsko nije bilo strano pa ne čudi da je upravo glazba imala posebno važno mjesto u njegovu životu. Dan sjećanja na gdina Bočkala stoga i ove će godine svojim nastupom obilježiti pjevački sastavi kojima i ovom prilikom zahvaljujemo.

 

“Stara mudrost kaže da poslije ovog života ne ostane ono što smo sakupili tijekom života, nego ono što smo dali, a gdin Bočkal bio je čovjek koji je u svom radu davao sebe cijelog. Sve što je On bio i sve u što je vjerovao zauvijek je na taj način utkao u nas koji smo ga poznavali, u svoju udrugu i obitelj. Stoga Vas pozivamo da i Vi odvojite dio slobodnog vremena te svojim prisustvom uveličate dan sjećanja na tog dobroćudnog i mudrog čovjeka.“ – izjavila je gospođa Nada Vorkapić, predsjednica UIR Zagreba.

 

 

UIR Zagreba na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije djeluje više od pola stoljeća, još od davne 1966. godine. Zahvaljujući svom vrlo aktivnom angažmanu u borbi za poboljšanje statusa invalida rada, ali i ostalih osoba s invaliditetom, danas okuplja više od 8.500 članova što predstavlja gotovo 32% registriranih invalida rada na području grada Zagreba i Zagrebačke županije. www.uir-zagreb.hr

Osoba za daljnji kontakt:
Joško Matić, mag. iur., savjetnik
tel. + 385 1 4829119, 4829392, 4876301
mail uir@uir-zagreb.hr web www.uir-zagreb.hr

Povezane vijesti

Održane su 16. po redu Maksimirske jeseni

Administrator

Stručno predavanje i unapređenje pristupa u radu sa dementnim osobama u Domu Ivan Pavao ll

Administrator

Prekrasno mjesto za zimovanje

Administrator

Sudjelovanje na Tjednu udruga. Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb besplatno obavilo male sistematske preglede

Administrator

HOBIJI ZA MIROVINU

Administrator

Ako krećete na put, držite se ovih 5 savjeta! Pogotovo ako su predviđene gužve i vrućine

Administrator