Aktivnosti

DVIJE SUZE ZA ZLATKA BOČKALA – glazbena manifestacija

 

DVIJE SUZE ZA ZLATKA BOČKALA – glazbena manifestacija

Zagreb, 12.travnja 2019. godine – Udruga invalida rada Zagreba (UIR Zagreba) i ovu godinu, drugu zaredom, organizira glazbenu manifestaciju “Dvije suze za Zlatka Bočkala” u spomen i na čast svoga zaslužnog i nikad prežaljenog predsjednika, gdina prof. Zlatka Bočkala. Manifestacija se održava u glazbenom paviljonu u parku Zrinjevac s početkom u 17 sati pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Oni koji su imali čast upoznati se i surađivati s tim iznimnim čovjekom, bilo kao profesorom psihologije bilo u funkciji predsjednika UIR Zagreba, pamtit će ga kao velikog humanistu i intelektualca koji u svojoj dalekovidnosti nikada nije radio razlike među ljudima. U njegovom su se društvu, naime, svi ljudi, neovisno o invaliditetu i ostalim razlikama, osjećali jednako vrijednima i prihvaćenima. Mogli bismo danas reći da je gdin Bočkal bio prije svega veliki čovjek kojem ništa ljudsko nije bilo strano pa ne čudi da je upravo glazba imala posebno važno mjesto u njegovu životu. Dan sjećanja na gdina Bočkala stoga i ove će godine svojim nastupom obilježiti pjevački sastavi kojima i ovom prilikom zahvaljujemo.

 

“Stara mudrost kaže da poslije ovog života ne ostane ono što smo sakupili tijekom života, nego ono što smo dali, a gdin Bočkal bio je čovjek koji je u svom radu davao sebe cijelog. Sve što je On bio i sve u što je vjerovao zauvijek je na taj način utkao u nas koji smo ga poznavali, u svoju udrugu i obitelj. Stoga Vas pozivamo da i Vi odvojite dio slobodnog vremena te svojim prisustvom uveličate dan sjećanja na tog dobroćudnog i mudrog čovjeka.“ – izjavila je gospođa Nada Vorkapić, predsjednica UIR Zagreba.

 

 

UIR Zagreba na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije djeluje više od pola stoljeća, još od davne 1966. godine. Zahvaljujući svom vrlo aktivnom angažmanu u borbi za poboljšanje statusa invalida rada, ali i ostalih osoba s invaliditetom, danas okuplja više od 8.500 članova što predstavlja gotovo 32% registriranih invalida rada na području grada Zagreba i Zagrebačke županije. www.uir-zagreb.hr

Osoba za daljnji kontakt:
Joško Matić, mag. iur., savjetnik
tel. + 385 1 4829119, 4829392, 4876301
mail uir@uir-zagreb.hr web www.uir-zagreb.hr

Anketa

Uzmi si malo vremena i postavi si ovo pitanje. Zaista. Što ti je najvažnije u životu?

Related posts

VIDEO – Večer uz poruke Phila Bosmansa

DRUKČIJI POGLED! Lijesovi u obliku fotoaparata, olovke i kutije cigareta!

ČESTITAMO VATRENIMA. A SADA IDEMO U FINALE PO POBJEDU!

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com