• Naslovnica
  • Društvo
  • Dugogodišnja pravnica (60) dobila izvanredan otkaz zbog 19 dana bolovanja
Aktivnosti Društvo Zanimljivosti

Dugogodišnja pravnica (60) dobila izvanredan otkaz zbog 19 dana bolovanja

Pravnica u županijskoj bolnici u Čakovcu dobila je izvanredan otkaz nakon što je prošle godine u 11.mjesecu 19 dana neopravdano izostala s posla. Falile su joj još samo dvije godine do starosne mirovine, a prije otkaza imala je 37 godina radnog staža.

Ova je 60-godišnjakinja nakon otkaza tužila tu zdravstvenu ustanovu tvrdeći da je njen otkaz nezakonit pošto nije provedeno savjetovanje s radničkim predstavnicima. Govori kako je izostala s posla zbog mobinga na poslu i psihičkih problema, ali liječnica joj bolovanje nije željela produžiti zbog čega je pravnica podnijela prigovor zdravstvenom osiguranju.

Općinski sud odbio je njezinu tužbu i zaključio kako je izvanredan otkaz ipak bio donesen u skladu sa zakonom i internim bolničkim aktima jer se u vrijeme kada je bila obvezna raditi, djelatnica čakovačke bolnice nije pojavila na poslu. Prema tome, ova tajnica koja u toj bolnici radi još od 1981. godine otpuštena je u skladu sa zakonom.

“Djelatnica je lani u studenom, prva dva dana u mjesecu i 28. studenog, doista bila na bolovanju, ali u preostale dane imala je obvezu raditi”, navode iz županijske bolnice u Čakovcu.

Vijesti:

5 stvari koje vam oboljeli od MS neće reći
Druga afera
Učini nešto za svoju generaciju

Pravnica je dodatno napomenula kako je 2015.godine u istoj bolnici zaposlena druga pravnica za koju je smatrala kako ne može biti voditeljica odjela zbog čega je doživjela mobing na poslu, ali u to vrijeme nije htjela podnijetii prijavu protiv poslodavca.

Općinski je sud ovaj slučaj proglasio valjanim uz opis da je djelatnica bolnice izvršila  “osobito tešku povredu radnog odnosa”.