"> Dubrovnik je najljepša i najbolja kulturna destinacija - Treća dob Hrvatska
">
Kultura

Dubrovnik je najljepša i najbolja kulturna destinacija

 

Dubrovnik je poznat po brojnim kulturnim sadržajima, arhitekturi i kao jedna od omiljenih destinacija što domaćeg stanovništva, što turista. Godinama osvaja razne nagrade kao jedan od najljepših gradova za odmor i ljetovanja, ali ove godine je proglašen i najboljom kulturnom destinacijom za nadolazeću 2019. godinu. AFAR, popularni američki časopis je dao to veliko priznanje upravo Dubrovniku, jednom od najljepših gradova u Hrvatskoj. I to su odabrali sami čitatelji, kao najbolju kultrnu destinaciju.

„Lutati Dubrovnikom znači osjetiti hrvatsku kulturnu povijest. Gotičke palače i srednjovjekovne zidine, čuti note tradicionalne a capella klapske muzike i osjetiti slike hrvatskih slikara je posebno iskustvo“-priopćava AFAR.

Ipak nagrada za najbolju destinaciju na svijetu pripala je Mauiu. A nagradu za wellness, destinaciju koja opušta i relaksira, odnio je Bali. Bordeaux se okitio titulom najbolje vinske destinacije, a Machu Picchu je najbolja UNESCO-va destinacija za posjetiti.

Dubrovnik je samo ove godine posjetilo 140 000 Amerikanaca, tako da svoje oduševljenje dijele i na druge kako bi vidjeli taj prekrasan grad za kojem mnogi uzdišu. Prepun je sadržaja, kulturoloških zbivanja, a ima i prekrasnu arhitekturu koja ostavlja bez daha.

 

S kojim problemima se najčešće suočavate?

Povezane vijesti

Matineja za umirovljenike

Administrator

Novu godinu treba dočekati u dobrom društvu…

Administrator

U Selu se otvara knjižnični stacionar s oko 5.000 knjiga

Administrator

Pola stoljeća sklada, ljubavi i razumijevanja

Administrator

U Župi Sv. Josipa održala se manifestacija Dana starijih osoba

Administrator

U Selu se otvara knjižnični stacionar s oko 5.000 knjiga

Administrator