"> Druženje i aktivnosti izvaninstitucijskih okvira - Treća dob Hrvatska
">
Aktivnosti Domovi za starije

Druženje i aktivnosti izvaninstitucijskih okvira

 

Blagdansko druženje korisnika Doma za starije i nemoćne osobe Sisak

Članovi Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ za korisnike Doma za starije i nemoćne osobe Sisak koji su uključeni u razne aktivnosti projekta Uključivanje starijih osoba u život zajednice izvaninstitucijskim uslugama organizirali su blagdansko druženje u sisačkom hotelu Panonija. Uz veselo druženje, osvježenje i blagdanske kolače razgovarali su o ovogodišnjim aktivnostima i susretima, između kojih posebno izdvajaju posjet Špancirfestu u Varaždinu, posjet ZOO vrtu, relaksaciju u Slanoj sobi, kupanje u Top termama Topusko, ali u druženja u Domu s Ivančicom Velić i Dašom Poredoš Lavor, te drugim volonterima.

Kako saznajemo od korisnika Doma oni žele da se susreti i aktivnosti ovakvog tipa nastave, a od Daše Poredoš Lavor dobili smo informaciju da je ovo bio završni susret što se tiče projekta Uključivanje starijih osoba u život zajednice izvaninstitucijskim uslugama, te da će isti u skladu s mogućnostima volonterski nastaviti i u 2016. godini na način da jednom tjedno dolaze u Dom i provode susrete s korisnicima, a za susrete izvan institucije potrebna su dodatna sredstva koje će nastojati pribaviti putem raznih projekata.

Partneri na ovom projektu su Centar za kvalitetu života Forum 50+ iz Velike Gorice i Dom za starije i nemoćne osobe Sisak. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih.

 

Izvor:sisak.info

S kojim problemima se najčešće suočavate?

Povezane vijesti

“Ako zanemariš svoju umjetnost jedan dan, ona će tebe zanemariti dva.” ŽELIŠ LI PODIJELITI NEKU NEISPUNJENU ŽELJU VEZANU ZA TVOJE UMJETNIČKO STVARANJE?

Administrator

VAŽNO! Projekt „Važno je znati sa 65+“

Administrator

DANI OTVORENIH VRATA UDRUGE INVALIDA RADA ZAGREBA i NACIONALNI DAN INVALIDA RADA

Administrator

Što sa zrakom nakon požara? Zatvorite prozore i izbjegavajte aktivnost na otvorenom

Administrator

‘Baka je otišla na misu i nije se vratila. Boluje od Alzheimera’

Administrator

Vrlo važno upozorenje: Ove jagode nemojte kupovati!

Administrator