"> Domaći sirup od lubenica - Treća dob Hrvatska
">
Gastro scena Zdrava hrana

Domaći sirup od lubenicaEvo za sve koji su zainteresirani, experiment – sirup od lubenica, uspio! Na prve dvije je nerazrijeđeni sirup , na druge dvije razrijeđen s vodom. Nema nikakvih umjetnih aroma ni bojila, znači ovo je prirodna boja lubenice.

Evo i receptića, al’ ću vam odmah reći, kao što i sami znate, lubenica je vodenasta (slatka vodica) tako da ne očekujte previše što se mirisa i okusa tiče. U svakom slučaju da se popiti i uopće nije loše, bar nama,kaže Slađana S.

Recept:

Kod mene je to išlo odokativno pa pišem kako sam i napravila:

Ja sam uzela tri manje lubenice, izrezala ih i očistila od sjemenki i skinula koru, znači treba nam samo čisto meso, po mogućnosti izrezano na kockice.

Na masu koju sam dobila od te tri lubenice, dodala sam kilogram šećera, ocijedila jedan limun i jednu limetu.
Lubenice sam dobro izgnječila rukama i na kuhanje. Kad je par puta provrelo, skinula sam s vatre, odvojila grubu masu od tekućine i dodala par zrna konzervansa (ako ćete praviti sirup bez konzervansa, onda nastojte da se takav sirup kad se jednom otvori, čim prije potroši) pa tekućinu natrag na peć… Neka provrije dva puta, uz napomenu da treba skidati pjenicu koja se skuplja na površini tekućine tokom procesa kuhanja… I to je to… Prije nego ćete spremiti sirup, oprati i dobro zagrijati boce, uliti sirup u boce, dobro zatvoriti i omotati dekicom nek se samo ohladi…

 

Grube ostatke, nastavite kuhati, ako je potrebno, po želji dodajte još koji limun, limetu i šećer… ili ne morate ništa, dovoljno je slatko od kuhanja sirupa. Samo vratite na peć i kuhajte na laganijoj vatri dok ne ispari voda. Postupak spremanja je isti kao i sa sirupom, što svi većinom znate.. 😉

Kad dođe hladnije vrijeme i poželite se ljeta, otvorite bocu i uživajte u dijeliću ljeta pretočenog u boce …☺️

 

Vijesti
Znaš pisati i želiš postati bloger kao i mnogi drugi?
Više od milijun ljudi u Europi boluje od ovoga
Nema smještaja u domu za uzdržavane

 

Bojite li se epidemije koronavirusa?

Povezane vijesti

Što kada nam crveni luk neočekivano i naplanirano krene u cvijet?

Administrator

MOĆNI NAPITAK Sok od celera najnoviji je hit u gastro svijetu. U čemu je tajna?

Administrator

Zdravi smoothie

Administrator

NAJZDRAVIJE NAMIRNICE ZA DIJABETIČARE

Administrator

Reci mi što jedeš pa ću ti reći kako spavaš

Administrator

Sir ipak ne utječe loše na srčani sustav

Administrator