Aktivnosti Društvo Zanimljivosti

Dođite na besplatni sistematski pregled

besplatni sistematski pregled

Na Zagrebačkom velesajmu od 19. do 21. svibnja održava se PRAVO DOBA – sajam za 50+ generacije. Pokrovitelj Sajma je Gradonačelnik Grada Zagreba, gospodin Milan Bandić kao i portal Treća dob.

Na jednom mjestu se okupilo 56 izlagača; profesionalci uključeie u povećanje kvalitete života u starijoj dobi, koje generacijama 50+ pripremaju nezaobilazno sajamsko događanje.

 

PRAVO DOBA nudi odgovore na najčešća pitanja:

– Očuvanje ili poboljšanje zdravlja

– Kreativno korištenje slobodnog vremena

– Osiguranje njege u poznim godinama

 

PRAVO DOBA je mjesto razmjene iskustava stručnjaka, ponude opreme i usluga za domove za starije osobe i druge ustanove i kućanstva, domova za starije, lječilišta i toplica, te svih drugih proizvoda i usluga, koji doprinose povećanju kvalitete života u starijoj dobi.

Posjetitelje očekuje bogat, zanimljiv i edukativan stručno prateći program koji se sastoji od stručnih skupova i radionica aktivnog i zdravog starenja –
(Pet ritmova, Zdravi stilovi življenja, Važnost vježbanja u starijoj dobi, Osnažimo pamćenje, Informacijske tehnologije u službi osoba starije životne dobi, Škola zdravlja – pokazne vježbe, Art terapija: Likovna radionica, Zdravlje iz bakine kuhinje, Kreativne radionice, Super

seniori: Razbijanje stereotipa: radionica izrade grafita pod vodstvom street artista).
Izdvajamo:

-tribina: Samozaštitno ponašanje u slučaju krađa

– predavanje: Utjecaj aromaterapije na nesanicu

-okrugli stol: Geroprofilaksa i prepoznavanje nasilja nad starijima u zaštiti zdravlja starijih osoba

-nordijsko hodanje od Bundeka do Zagrebačkog velesajma
– nastupi plesnih i pjevačkih skupina

Na štandovima izlagača moći će se obaviti tzv. Mali sistematski pregled (mjerenje glukoze u krvi, mjerenje tlaka, spirometrija, oksimetrija, testiranje sluha, mjerenje očnog tlaka, provjeru vidne oštrine, mjerenje dioptrije, pregled oka s prijenosnim biomikroskopom, ultrazvučno mjerenje mineralne gustoće kosti i mjerenje vitaminsko mineralnog statusa u organizmu). Sajam PRAVO DOBA održava se u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma. Radno vrijeme je od 10,00 do 18,00 sati, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan!

 

Related posts

NEMOJTE IH ZABORAVITI. HUMANITARNA AKCIJA “Show must go on”. Evo kako možete pomoći ovih 5 posebnih

HAKOM upozorava građane na sumnjive pozive i poruke

VIDEO: Koje su financijske mogućnosti za bolji umirovljenički standard?

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com