Aktivnosti Društvo Zanimljivosti

Djeca su mi dosadna, u cjelini, ali kada se smiju-to je otkriće

Foto:theguardian.com

Imam nećakinju. Zove se Evelyn. Stara je osam mjeseci. Osam mjeseci nije puno vremena.

Osam mjeseci. Recimo da Evelyn živi do 80. Ona je živjela samo mali djelić svog života. U suštini, sve je novo za Evelyn. Vjerojatno još nije ni vidjela zalazak sunca.

Djeca su mi dosadna, ali njihov smijeh je otkriće. Evelyn je otkriće. Možda ne dok je još bila mala i dok su joj oči bile zatvorene i nisu htjele vidjeti svijet, ali sada- ona se smije.

Kada se ona smije, dogodi se prasak radosti u meni. Mogu napraviti da se ona smije, što je bolje od ičega. Mogu napraviti jedan te isti izraz lica, ona će se svaki put nasmijati. Kada se smije udara nogama i diže ruke.

Vijesti:

5 stvari koje vam oboljeli od MS neće reći
Druga afera
Učini nešto za svoju generaciju

Najdraži mi je trenutak kada se nasmije tik prije no što bi inače zaplakala i nakon toga izbjegne plač. To je neprocjenjivo. Još uvijek ne želim imati djecu, ali uvijek mogu „posuditi“ Evelyn.

Koliko god su ponekad djeca naporna, plačljiva, razdražljiva, neuredna i ostalo, njih se jednostavno ne može ne voljeti jer djecu su dar koji treba čuvati.

Povezane vijesti

Zašto nas djeca lažu? Evo kako se postaviti u toj situaciji

Najstarija majka na svijetu: Indijka u 73.godini života rodila blizanke

Zdrav doručak za sve ukućane

Može li se vjerovati kumicama kad nas uvjeravaju da prodaju organsku rajčicu?

Legalna eutanazija otkrivena u Hrvatskoj a zove se…

Ovo morate pročitati: splitski znanstvenik Ivica Puljak objavio genijalnu poruku učenicima uoči početka nove školske godine