"> Dinamičnom plesnom izvedbom u javnom prostoru otvoren je Periskop - festival suvremenog plesa i novog cirkusa - Treća dob Hrvatska
">
Društvo Invaliditet Kultura

Dinamičnom plesnom izvedbom u javnom prostoru otvoren je Periskop – festival suvremenog plesa i novog cirkusa

 

RIJEKA – U utorak, 8. listopada,   u Rijeci, dinamičnom plesnom izvedbom na Korzu, otvoren četvrti Periskop – festival suvremenog plesa i novog cirkusa u organizaciji udruge Prostor Plus. Devet plesača i plesačica sudjelovalo je od 4. do 8. listopada 2019. na radionici Forma i funkcija mentorice Petre Hrašćanec tijekom koje su se bavili načinima kako unutar tijela naći slobodu za kreativno istraživanje pokreta, a rezultate radionice prezentirali su pred posjetiteljima, prolaznicima i turistima. Cilj dvadesetominutne plesne izvedbe u javnom prostoru bio je približiti suvremeni ples široj publici te pozvati građane na festival čiji će program trajati do 20. listopada 2019. godine. U izvedbu su bile uključene i osobe s poteškoćama u kretanju koje su publici pokazale da je ples aktivnost za svako tijelo.

U atriju HKD-a na Sušaku, danas, 10. listopada, otvara se fotografska izložba Razvoj suvremenog plesa na Kvarnerukoja donosi presjek najvažnijih događanja u suvremenome plesu u Rijeci i na Kvarneru u razdoblju od 2008. do 2018. godine zabilježenih kamerom različitih autora. Izložbu je u u suradnji s UO Plesni Art Laboratorij osmislila Nives Soldičić. Na izložbi je zastupljeno nekoliko fotografa, čiji pristup snimanju publici približava duh određenog izvedbenog djela. Izložba je dio festivalskog programa i može se pogledati do 19. listopada.

Cjelokupan program s više informacija dostupan je na internetskoj stranici www.periskopfestival.com.hr

 

Kontakt za medije:Tajana Josimović / tel. 091 3601939 / email: prostorplus@gmail.com

 

S kojim problemima se najčešće suočavate?

Povezane vijesti

Predavanja “Osobe zrelije životne dobi kao žrtve kaznenih djela”

Administrator

Umirovljen sudac koji od 2011. nije radio, a ‘zaradio’ milijun kuna

Administrator

Kućanski poslovi

Administrator

Znakovi upozorenja – i govor tijela može otkriti jednu od najčešćih psihičkih bolesti današnjice

Administrator

Dubravka Šuica bavit će se novim resorom koji do sada u Europskoj komisiji nije postojao

Administrator

Vlada podijelila 25,8 milijuna kn Hrvatima u BiH

Administrator