Zdrava hrana Zdravlje

Da prestanemo jesti kruh, što bi se dogodilo?

Namirnica na kojoj se zasniva ishrana najvećeg dijela ljudi, i bez koje većina teško da bi mogla i zamisliti svoje obroke, ima niz specifičnih utjecaja na organizam, pa čiji prestanak konzumiranja sa sobom povlači i niz značajnih promjena.

Ukoliko bi se odlučili na prestanak konzumiranja najpoznatijeg izvora ugljikohidrata, vrlo brzo bi shvatili da se teže zasitimo. Svakako bi tada trebali  povećati neke druge izvore energije.

Što se tada događa? Kroz integralne žitarice, grah i druge namirnice, će prirodno doći do povećanja unosa vlakana u organizam, što je već u startu pozitivna novost.

Ugljikohidrati koji brzo podižu nivo šećera u krvi, nalaze u kruhu, posebice u bijelom kruhu koji  je njima bogat,   često i iznad gornje granice, u početku će biti teško podijeti takvu vrstu detoksikacije, dok će nakon nekoliko dana žudnja početi slabjeti…

Uz prestanak konzumacije kruha  vezana je interesantna  činjenica koja govori da će tijelo biti primorano jače koristiti svoje zalihe glikogena, a što je u direktnoj vezi sa primjetnijim izbacivanjem vode iz organizma.

U svakom slučaju, ne treba ni čuditi što je eliminacija kruha s menija, jedan od osnovnih zahtjeva dijeta tokom perioda pripreme svih natjecatelja za bodybuilding i fitness natjecanja.

Related posts

Simptomi i liječenje sindroma iritabilnog crijeva

Otkrijte rak debelog crijeva na vrijeme

ŠTETNO I OPASNO JESTE LI SVJESNI DA ŠTETITE SVOM ZDRAVLJU AKO IMATE NEKE OD OVIH PROIZVODA U VAŠOJ KUPAONICI Provjerite popis, i riješite se opasnosti

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com