Društvo

Da kružna ne bude tužna

Detaljnije o događanjima na akciji

Matica umirovljenika poziva vas na tradicionalnu kulturno-rekreativnu akciju „Da kružna ne bude tužna“ koju organizira u sklopu Dana sv. Vida. Program počinje  u četvrtak 14. lipnja , u 9 sati s natjecanjem u kartama i pikadu pa sve ljubitelje ovih igara pozivamo da se prijave kao igrači preko svojih klubova. Igra se na otvorenom u Kružnoj, biti će i glazbe i osvježenja, stoga se radujemo vašem dolasku!

 

U 10 sati nastupit će naš pjevački zbor pod vodstvom maestra Badjuka.

Dođite poslušati njihovu pjesmu, pa se nadamo da će i ostali umirovljenici poželjeti sudjelovati iduće godine u probama i pjevačkim nastupima zbora. Podsjećamo kako ovaj zbor okuplja članove i članice iz različitih klubova, a nastupa i na raznim natjecanjima u drugim gradovima u Hrvatskoj.

 

Sudionice kreativnih radionica „Korak po korak“ izrađivale su razne uratke koji će se u sklopu akcije od 10 sati ujutro predstaviti na prodajnoj izložbi. Njihove slike , izrađeni nakit i razni ukrasni predmeti zbilja su kvalitetno izrađeni, dođite ih pogledat!

 

Naše članice izraditi će i ove godine kolače koje možete kupiti na štandovima u Kružnoj, a svi dobrovoljni prilozi koji se prikupe biti će utrošeni u opremanje kluba umirovljenika u Kružnoj 5 kako bi nam svima boravak u centralnom i najvećem klubu bio što ugodniji.

 

Tečajevi jezika – podjela pohvalnica

I ove godine su se u Matici održavali tečajevi stranih jezika u suradnji sa volonterima i studentima Filozofskog fakulteta u Rijeci. Podjela pohvalnica za članove koji su redovito pohađali tečajeve stranih jezika kao i zahvalnica za volontere održati će se u sklopu akcije Da Kružna ne bude tužna u četvrtak u 11:30 sati.

Pozvani su svi polaznici tečajeva u ovoj godini na ovo završno druženje.

 

Akciju “Da Kružna ne bude tužna” obogatiti će program naše glazbene sekcije, a drago nam je najaviti i suradnju s udrugom Inkubator koja će u ovom tjednu oslikavati zidove Kružne ulice. Pročelje zgrade u kojoj se nalazi Matica prethodnih smo godina oslikali motivima katedrale Sv Vida i Kosog tornja, a što će biti ove godine naslikano na zidovima susjednih zgrada možete predložiti i vi: upravo danas, u nedjelju 10. lipnja u 18 sati u Galeriji SKC (Kružna 8), umjetnik Miron Milić prima vaše ideje i prijedloge!

 

 

 

Related posts

Hoće li biti uopće isplativo dizati kredite?

FOTO: ‘PAO MI JE MRAK NA OČI, MORAO SAM…’ Umirovljeni profesor i bivši saborski zastupnik priznao čin koji je zaprepastio njegove sugrađane

Završio 2. sajam PRAVO DOBA, sajam za 50+ generacije. Uz portal Treća dob, polako i postepeno, smanjuje se toliko prisutni ageizam!

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com