"> Da biste zaista promijenili svoj život, morate promijeniti OVO! - Treća dob i 50+
">
Zanimljivosti Zdravlje

Da biste zaista promijenili svoj život, morate promijeniti OVO!

Foto:Designed by Freepik

Istraživanja su pokazala da svjesni um procesuira oko 40 bitova informacija u sekundi. Nasuprot tome, procesorska snaga podsvjesnog uma je nevjerojatnih 40 milijuna bitova informacija u sekundi! Podsvjesni um je milijun puta jači u obradi podataka od svjesnog uma. Gotovo sve ono što mislimo i radimo u životu pokreće se s razine uma kojeg nismo svjesni!prenosi

Uvjerenja nisu samo apstraktne stvari koje imaju psihički utjecaj na nas. Ona postoje u obliku misaonih obrazaca u našem fizičkom biću. Ali ona nisu naše misli.

Ona oblikuju sadržaj i strukturu naših misli. Uvjerenja i misli su vrlo stvarni elektrokemijski signali koji se emitiraju u našem cijelom tijelu. Oni utječu na svaki aspekt našeg bića, od faktora sreće do snage našeg imunološkog sustava, od našeg pogleda na život do slapova neurokemikalija, hormona, enzima i ukupne tjelesne kemije.

Tako uvjerenja kao misli utječu ne samo na našu psihologiju već i fiziologiju. Dr. Bruce Lipton ističe da uvjerenja koja držimo u našem umu kreiraju biologiju i ponašanje našeg života.

Da biste zaista promijenili vaš život, morate promijeniti svoj duboko podsvjesni sustav vjerovanja!

Upravo u duboko podsvjesnom leži ključ zašto je učinak dobre volje i pozitivnog razmišljanja kratkog vijeka i neučinkovit kad je u pitanju životna promjena i ostvarivanje ciljeva. Kada postoji sukob između misli, najjače uvjerenje koje stvara te misli dugoročno će uvijek pobijediti. Zato pozitivne afirmacije i zakon privlačnosti često ne funkcioniraju. Međutim, jednom kada vaš podsvjesni um integrirate sa svojim svjesnim namjerama, sve se može promijeniti!

Podsvjesni um ima drugačiju funkciju nego naš svjesni um. Razmišljanje koje je povezano s našim osobnim identitetom je naš svjesni um. On je uključen u logiku, rasuđivanje, pozitivno razmišljanje, donošenje odluka, te je mjesto s kojeg možemo izraziti svoju slobodnu volju. On je povezan s našim egom koji je kao izraz opisan na razne načine u psihologiji, ali općenito možemo reći da sam to ja koja mislim da jesam i koju pokazujem svijetu iz dana u dan na dosljednoj osnovi.

Podsvjesni um je također različito opisan u psihologiji, ali je općenito poznato da je to baza naših programa – isprogramiranih akcija, reakcija i ponašanja. Dok svjesno možda osjećamo i mislimo da upravljamo kvalitetom, stanjem i smjerom našeg života, istina je da na podsvjesnoj razini jednostavno živimo obrasce i programe koje smo naučili od drugih tijekom djetinjstva i tijekom svog života. Većina nas se voli našaliti izrekom da što se stvari više mijenjaju, to više ostaju iste. No, generalno to je istina u vezi podsvijesti.

Vi možete promijeniti vaš svjesni um, ali dok također ne uvjerite i ne promijenite svoju podsvijest, ona će dominirati. Iz tog razloga svi poznajemo ljude koji čine iste pogreške, biraju iste emocionalne partnere ili stalno ulaze u konflikte s autoritetima. Uvjerenje je program koji vodi naš podsvjesni um. I kao i kod računala, dok ga ne reprogramiramo s novim operativnim sustavom, stalno će izlaziti isti podaci na isti način, bez obzira koliko su se vanjske okolnosti promijenile.

U biti, računalo je dobra analogija za većinu stvari o svjesnom i podsvjesnom umu, naročito u prikazivanju zašto podsvjesni um dominira. Na primjer, svjesni i podsvjesni um može se usporediti s podatkovnim procesorima, od kojih je svaki u mogućnosti obraditi određenu količinu energije i informacija. Zamislite da svaki ima određenu propusnost procesorske snage koja se može mjeriti u bitovima u sekundi. Istraživanja su pokazala da svjesni um procesuira oko 40 bitova informacija u sekundi. Nasuprot tome, procesorska snaga podsvjesnog uma je nevjerojatnih 40 milijuna bitova informacija u sekundi! Podsvjesni um je milijun puta jači u obradi podataka od svjesnog uma.

Vijesti:

Gdje je nestalo ono što mi svi tražimo kod drugih!
Kako spasiti starije od otimanja imovine?
Koja je to jedna od 10 najčešćih bolesti?

I tu dolazimo do pravog šoka: koliki je postotak naših svakodnevnih misli, osjećaja i akcija koje dolaze svjesnim izborom u odnosu na one koje dolaze iz programa i ponašanja iz našeg podsvjesnog uma? Zapanjujuće, samo oko 5% naših akcija, misli i osjećaja proizlazi iz našeg svjesnog, logičnog, analitičkog uma. Drugih 95% određeno je programima u našem podsvjesnom umu. Gotovo sve ono što mislimo i radimo u životu pokreće se s razine uma kojeg nismo svjesni!

Iako naš svjesni um može biti nevjerojatno kreativan, on također može biti nevjerojatno zahtjevan i zaposlen i to je uz činjenicu da je svjesni um milijun puta slabiji u obradi podataka od podsvjesnog uma, još jedna poteškoća s kojom se suočavamo. On skače vrlo brzo s jedne misli na drugu, te može biti recept za neučinkovitost, odvraćanje pažnje i mnoge izgovore koji nas drži podalje od realizacije naših potencijala i ciljeva. Osim toga, navika u ovom slučaju može biti veliki problem. Većina od nas raste ugodno s ljudima koje vidimo i s kojima imamo iskustva na redovnoj osnovi i tako naše interakcije postanu automatizam.

Povezane vijesti

Istina o organskoj hrani

Administrator

Zdravo starenje i dugovječnost

Administrator

Zdrav doručak za sve ukućane

Administrator

100-godišnjakinja otkriva da je vino tajna njezine dugovječnosti

Administrator

SVAKODNEVNO IH KORISTITE, A ŠTETE ZDRAVLJU: Izbacite ovih 5 stvari iz uporabe za svoje i dobro svojih ukućana

Administrator

“Čestitka” na računu šokirane obitelji: Iz Uljanika poslali račun za marendu – preminulom radniku

Administrator