Društvo

Čak 65 gradova i općina će dodijeliti umirovljeničke božićnice

Dosada je bilo četrdeset gradova, koji će isplatiti umirovljenicima božićnice. No sada će im se pridružiti još nekoliko gradova. Njih 25, Osijek, Velika Gorica, Split, Rijeka, Rovinj, su samo neki od 40 gradova koji su to imali namjeru učiniti. No popisu se pridružilo još 25 gradova, koji će svojim umirovljenicima podijeliti božićnice.

Novalja na Pagu ove godine dijeli 300 kn, za umirovljenike koji imaju mirovinu do 1 500 kn, a 200 kuna, će dobiti oni koji imaju 2 500 kuna mirovine. U Labinu umirovljenici koji imaju mirovinu manju od 2 500 kuna, će također dobiti božićnicu. No za blagdane biti će božićnice i za žene starije od 60 godina, za one koje ne primaju mirovinu ili su nezaposlene domaćice. Grad Kaštela će dodijeliti umirovljenicima bonove od 200 kuna, za one čija su primanja mjesečno manja od 2000 kuna, dok će oni sa primanjima od 2000-4000 kuna dobiti poklon bon od 100 kn.

Koprivnica je već podijelila božićnice svojim umirovljenicima, a u Crikvenici će oni koji imaju mjesečne mirovine manje od 2 500 kuna, biti dodijeljeni bonovi od 150 kuna. Daruvar također isplaćuje iznose od 300 do 100 kuna, ovisno o visini mirovina. Makarska isplaćuje bonove onima kojima mirovina ne prelazi  3 500 kuna, u iznosu od 200 kn. Đakovo svoje umirovljenike nagrađuje sa 200 kuna.

Također oni je će božićnice isplaćivati svojim umirovljenicima su i Baška Voda, Podgorač, Čepin. Isplaćivanju božićnica su se pridružile i općine Sračinec i Feričanci, dok općina Sutiva dijeli 100 kuna. U Zagrebu će umirovljenici čija primanja ne prelaze 1 500 kuna, od ponedjeljka početi dobivati po 100 kuna. Oni koji su iz Trilja imaju pravi na isplatu od 250 kn, dok  god im mirovina nije viša od 1 800 kuna.

Božićnice će podijeliti i Trogir, Ozalj, Garešnica, Beli Manastir, Slavonski Brod i Samobor. Evo ove godine ipak neki mali pomak u shvaćanju neimaštine i kojoj naši umirovljenici niskih primanja proživljavaju, pa će neki tako imati barem malko veći budžet za praznike.

Vijesti

Kako pobjediti samoću?

Kako kvalitetno provesti  vrijeme u mirovini 

Fantastični trikovi

Related posts

PRAVDA U GORNJEM KRAJU ‘NAMJERNO MI IH JE DOVEO DA KVAČU!’ Nevjerojatna priča o sukobu dvojice susjeda oko međe u kojoj patke služe kao sredstvo specijalnog rata

Umirovljenici, umjetnici i autori, ali i svi drugi honorarci od Nove godine plaćat će doprinose za mirovinsko i zdravstveno,

Baš briga banke za ovršene umirovljenike!

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com