Zeleni vrt

Brutalna istina i put jednog dragoljuba

Brutalna istina i put jednog dragoljuba -kroz priču naše Slađane S.

 

Eeeehh da, tako je to.

Nije u životu sve onako kako mi želimo, i nije sve u onakvom tip-top izdanju kakvo bi mi uvjek željeli vidjeti. Život ima svoje uspone i padove, mada ovih drugih u ovim sumornim, otrovnim i teškim vremena ima sve više nažalost.

Sve što jednom dosegne vrhunac i zablista u svojem sjaju i raskoši, mora znati i biti spreman na odlazak… ..jer sve što jednom dođe ……jednom i prođe…

Koliko god su život u priroda sa svim svojim čarima divni,misteriozni, tajanstveni prepuni impresionizma, toliko isto mogu biti surovi, brutalni. Neki putevi su neizbježni, pomalo tugaljivi čak, čeznutljivi i bolni – sve je u srcu i oku promatrača i onoga tko može doprijeti daleko u dubinu, u samu srž misli i uma.

Vidite li ovaj dragoljub? Bio je prekrasan, što cvijetom, što listovima, koji odaju dojam malog lažnog jezerca prepunog listova nekih mini lopoča. A sad? ….Što je od njega ostalo?? …..Tuga i jad…. ? ali ne… nije Majka Priroda kriva. Znam neki će reći: Pa kako nije kriva, pa ona ga je ubila??? Ubila ga je jer je donijela prirodni fenomen koji se zove – mraz! – Ok, ok, u jednom dijelu ću se složiti s vama, ali u drugom Ne! – pitate, Zašto? –

E pa zato jer sve ima svoj proces, gore je već opisano, ali mora se netko pobrinuti da na sceni nisu uvjek isti igrači, zar ne? ?

Pa kako bi se prostor oslobodio, napravio put i dao priliku nekim novim, jačim snagama, možda boljim “igračima” , netko ili nešto se mora počistiti i pospremiti kako bi ostavio i ustupio mjesto drugima.

Eto dragi moji, sve su to čari života i prirodni procesi. Tamo gdje se jedan život gasi, drugi se sprema procvjetati i zablistati u svim svojim čarima i raskošu.

Poruka dana:

Što prije prihvatimo i počnemo uvažavati tu činjenicu o prolaznosti svega, prije ćemo se pomiriti najprije sami sa sobom, a onda i sa cijelim svijetom. … A nakon toga, kuda koji, mili moji – sve po zaslugama.

Ne zaboravite da smo svi mi, kojima je dan život na dar, samo turisti ove prelijepe planete, svi smo samo u razgledavanju i u prolazu… Zato, svoje putovanje začinite dobrim djelima , kako bi poslije vas ostalo nešto u naslijeđe novim, budućim generacijama i naraštajima.

Nemojte da vam ime uzimaju s prijezirom, potrudite se nek to bude s ponosom. ☺️♥️?

 

Vijesti

Postoje li obični ljudi?

Zašto se zapravo svađamo?

Najstrože čuvana tajna hrvatskog zdravstva. Nevjerojatno.

Related posts

Marihuana i njena demistifikacija

Jeste se ikad zapitali zašto su ljudi koji rade na zemlji, sretniji od onih kojI ne rade

Zelena rajčica – pravo domaće oduševljenje

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com