Zeleni vrt

Breskva Šeftelija

Idemo malo o breskvama – ali ne, ne dragi moji, ovo nije priča o bilo kakvim breskvama. Radi se o sorti koje gotovo više nigdje ni nema, Šefteliji.

Znači ovo je jako stara sorta slična vinogradarki – ili možda i je vinogradarka, al opet – nema ono klasično bijelo meso, već jako žuto i po prst debelo, ukusno, preslatko i sočno… Okus je mrak, fantazija i pravi raskoš za nepce. Med medeni!!!

 

Jednom davno su mi moje cure Bosanke otkrile da posjedujem pravi dragulj što se bresaka tiče. Zapravo ta dva stabla smo naslijedili s kupnjom kuće i nisam puno razmiljšala o tome da ćemo jednog dana ostati bez jednog stabla.Nisam se bojala jer su breskvice ispod njih nicale ko korov. Dijelila sam ih tu curama po fb-u, a onda najednom prestale su i one nicati iako smo redovito bacali sjemenke okolo njih…

Kako ne bi ostala bez te rijetke ljepote uzela sam stvar u svoje ruke i krenula ih ciljano sijati. Ono što sam očekivala, to se i dogodilo, mojoj sreći nema kraja – evo trenutno uzgajam 15 mladica te divne breskve. Ako Bog da sreće, rast će mažene i pažene, pod kontrolom, a onda kad ojačaju, idu sve na vrt..

 

Zaboravih još reći, jedna samonikla damica ove sezone dolazi po prvi puta u rod 🥰☺️🍑🍑🍑❤️❤️

Ako ste breskvoljupci ko mi, onda morate znati i to, da su to stabalaca koja brzo dođu u rod, ali isto tako brzo i prođu, odnosno, brzo propadaju pa ih je dobro stalno pomlađivati/ posijavati nove kako nikad ne bi ostali bez njih..

Šaljem vam jedan breskvasti pozdrav, iako još nije njihovo vrijeme, al’ brzo će i to doći…😉😊

P.S. – iz ovoga svega sam izvukla i naučila da odsad čuvam svaku dragocjenu sjemenku i pobrinem se da joj pomognem/ dovedem ju do stabalca…🌳🍀

Slađana S.

Anketa

Za koga biste od ovih kandidata glasali da su danas predsjednički izbori?

Related posts

Kalijev sapun na vrtu

Indijski, slatko, kiseli umak od povrća

Domaći celer uvijek dobro služi

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com