Aktivnosti Društvo Mirovine

Bivša premijerka i predsjednica HDZ-a komentirala mirovinsku reformu

Jadranka Kosor iskoristila je priliku kako bi komentirala aktualna pitanja i probleme vezane uz Ministarstvo rada i mirovinskom sustava, odnosno vezane uz povećanje mirovina i plaća te pritisak sindikata na Vladu.

U posljednje vrijeme često smo slušali i pisali o ratu mirovina, ali i o pritisku sindikata zdravstva i obrazovnog sustava na Vladu. Naime, sindikati su odlučili da žele uzeti ono što im pripada nakon što se premijer Andrej Plenković pohvalio o fantastičnom rastu BDP-a i velikim uspjesima.

Budući da je nedavno objavljena informacija da je trošak mirovina postao rekordnih 40,1 milijardi kuna, Kosor je na tu temu komentirala je kako ministar Pavić nije napravio posao u okvirima onoga što se očekivalo, odnosno istaknula je kako cilj koji je postavljen u mirovinskoj reformi nije postignut.

Vijesti:

Krenimo na put sa zadovoljstvom
ŠOKANTNI VIDEO: Prljava tajna mesne industrije
Najveća faca među umirovljenicima

Kosor je rekla kako je pred kraj mandata kada je ona obnašala funkciju premijerka također postalo kritično s isplatom mirovina i plaća, no bez obzira na sve kaže kako vjeruje da će Vlada uspjeti podnijeti pritisak sindikata dok god u potpori u Sabori imaju jednu prekrasnu lepezu zastupnika od Milanke Opačić do Tomislava Sauche.

Također, komentirala je zaplet oko referenduma ’67 je previše’ i rekla kako svako odlaganje konačne odluke neće upaliti.

Povezane vijesti

Umirovljenici reagirali na “relativno visoki trend usklađivanja” Josipa Aladrovića

Preokret u reformi: Vlada odustaje od jačanja 2. stupa?

Ministar Pavić opet briljira: ‘Sindikati su se udružili s oporbom samo da nas oslabe’

Mrsić: HDZ-ova vlada braniteljskim mirovinama kupuje glasove

Nakon kontroverznih stavova oko mirovinske reforme, prof. Potočnjak komentirao je uvođenje nacionalne mirovine

Mirovinska reforma? Vratite nam naše pare, štedjet ćemo sami