"> Biljke koje čiste zrak u vašoj kući: Aloe vera, areka palma... - Treća dob i 50+
">
Aktivnosti Zanimljivosti Zdravlje

Biljke koje čiste zrak u vašoj kući: Aloe vera, areka palma…

Foto:Dreamstime

Aloe vera pročišćuje zrak u zatvorenim prostorijama, a od njenih listova može se napraviti prirodan tonik za kožu. Sadrže antioksidanse koji pomažu protiv upala i opeklina te kožu i kosu čine ljepšom.prenosi

Aloe vera je jedna od najučinkovitijih biljaka za čišćenje zraka od nečistih tvari. Najbolje uspijeva na sobnoj temperaturi i idealna je za prozor u spavaćoj sobi jer joj je potrebno više sunčeve svjetlosti.

– Njezini listovi imaju ljekovita svojstva, sadrže antioksidanse koji pomažu protiv upala i opeklina te kožu i kosu čine ljepšom – napominje autor.

Sami napravite prirodan tonik od aloa vere. Uberite jedan vanjski list jer su zreliji od unutarnjih, ali pazite da prilikom branja ne oštetite biljku.

– Strugalicom za povrće ogulite zelenu površinu lista dok ne dođete do gela koji se nalazi u sredini – kaže te dodaje kako ga je najbolje pohraniti u čistu posudicu i potrošiti u roku tjedan dana. U gel možete dodati vitamin C ili kokosovo ulje.

– Areka palma je sobna palma koja uklanja toksine iz zraka, a NASA je nakon svojih istraživanja objavila kako je to jedna od boljih biljaka za pročišćavanje zatvorenog prostora – tvrdi autor.

Ima dobru sposobnost uklanjanja formaldehida, uobičajenog nadraživača kože koji je povezan s određenim vrstama astme te dolazi iz izolacija. Palmi treba puno indirektne sunčeva svjetlost i redovito zalijevanje.

Povezane vijesti

GLJIVICE NA NOKTIMA RIJEŠITI UZ OVAJ PRIRODAN LIJEK

Administrator

Ove 3 vrste ljudi treba imati u životu – izvlače najbolje iz nas

Administrator

Rotavirus

Administrator

Čuvarkuća, češnjak i luk čuvaju sluh i u starosti, a buka šteti

Administrator

Pogledajte koje 23 namirnice su najgore za srce

Administrator

Peckanje, boja, miris urina… 8 simptoma urinarne infekcije na koje morate obratiti pozornost

Administrator