"> Biljke koje čiste zrak u vašoj kući: Aloe vera, areka palma... - Treća dob Hrvatska
">
Aktivnosti Zanimljivosti Zdravlje

Biljke koje čiste zrak u vašoj kući: Aloe vera, areka palma…

Foto:Dreamstime

Aloe vera pročišćuje zrak u zatvorenim prostorijama, a od njenih listova može se napraviti prirodan tonik za kožu. Sadrže antioksidanse koji pomažu protiv upala i opeklina te kožu i kosu čine ljepšom.prenosi

Aloe vera je jedna od najučinkovitijih biljaka za čišćenje zraka od nečistih tvari. Najbolje uspijeva na sobnoj temperaturi i idealna je za prozor u spavaćoj sobi jer joj je potrebno više sunčeve svjetlosti.

– Njezini listovi imaju ljekovita svojstva, sadrže antioksidanse koji pomažu protiv upala i opeklina te kožu i kosu čine ljepšom – napominje autor.

Sami napravite prirodan tonik od aloa vere. Uberite jedan vanjski list jer su zreliji od unutarnjih, ali pazite da prilikom branja ne oštetite biljku.

– Strugalicom za povrće ogulite zelenu površinu lista dok ne dođete do gela koji se nalazi u sredini – kaže te dodaje kako ga je najbolje pohraniti u čistu posudicu i potrošiti u roku tjedan dana. U gel možete dodati vitamin C ili kokosovo ulje.

– Areka palma je sobna palma koja uklanja toksine iz zraka, a NASA je nakon svojih istraživanja objavila kako je to jedna od boljih biljaka za pročišćavanje zatvorenog prostora – tvrdi autor.

Ima dobru sposobnost uklanjanja formaldehida, uobičajenog nadraživača kože koji je povezan s određenim vrstama astme te dolazi iz izolacija. Palmi treba puno indirektne sunčeva svjetlost i redovito zalijevanje.

S kojim problemima se najčešće suočavate?

Povezane vijesti

Čuva srce, prevenira tumore i autoimune bolesti, a činjenica je da nam ga svima nedostaje

Administrator

15 savjeta: Doživjeti stotu uz papar, zrele banane i ljubimca

Administrator

Jeli to moguće? Baka je uletjela na teren, dva puta je izbacivali

Administrator

Zastrašujuće otkriće o zdravlju vegetarijanaca: Niska razina vitamina dovodi do ove bolesti

Administrator

Udruga “Riječki anđeli” nabavila je hladnjak i hranu za umirovljenicu Trećeg maja

Administrator

Ovih 10 namirnica kardiolozi nikada ne jedu!

Administrator