"> Besplatan prijevoz za starije od 60 i osobe s invaliditetom - Treća dob Hrvatska
">
Invaliditet

Besplatan prijevoz za starije od 60 i osobe s invaliditetom

Svi kojima je prijevoz potreban mogu se prijaviti koordinatorici projekta Doris Posavec na broj 097/6314-401 ili u Društvo na broj 042/214-393

Osobe starije od 60 godina s područja Varaždinske županije, prvenstveno one teže pokretne ili s invaliditetom, koje žive u samačkim kućanstvima ili u ruralnim sredinama u kojima je teško dostupan javni prijevoz, tijekom ove godine mogu besplatno koristiti uslugu organiziranog prijevoza. Uslugu pruža Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina, i to putem projekta „Mobilniji i aktivniji“.


Riječ je o projektu vrijednom 164.325 kuna za koji je Ministarstvo za demografiju obitelj, mlade i socijalnu politiku odobrilo 140.000 kuna.

Projekt je jako važan, posebno za osobe starije od 60 godine i osobe s invaliditetom koje žive u ruralnim sredinama.

– Kombi vozilo smo već osigurali putem projekta EU „Budi COOLturan i pARTicipiraj“, a sada je naš cilj pridonijeti prevladavanju geografske nepristupačnosti i tehničke neprilagođenosti javnog prijevoza za starije i starije osobe s invaliditetom. Bitno je da svi imaju mogućnost uključiti se u aktivnosti dostupne u županiji – naveo je Ivan Vujec.

Svi kojima je prijevoz potreban mogu se prijaviti koordinatorici projekta Doris Posavec na broj 097/6314-401 ili u Društvo na broj 042/214-393. Ona je objasnila tko ima prednost kad je u pitanju usluga besplatnog prijevoza.

S kojim problemima se najčešće suočavate?

Povezane vijesti

Rješavanje preostalih izazova kod multiple skleroze

Administrator

Kasna pojava multiple skleroze

Administrator

Što je to je Lhermitteov znak i jeste li ga i vi iskusili?

Administrator

Kako bilo tko može biti pozitivan dok živi s multiplom sklerozom

Administrator

Neke stvari koje ljudi trebaju znati o MS-u i temperaturi

Administrator

Pametni parking za osobe s invaliditetom

Administrator