Naše priče

Bake, jeste li počele? Vitalna baka Marija (84) namjerava doživjeti stotu!

Iako je često tokom ožujka lijepo vrijeme, i zadnjih je nekoliko dana svanulo sunce, nemojte previše žuriti s glavninom sjetve nakon samo par lijepih sunčanih toplih dana, kao baka Marija (84)koju smo zatekli u jednom kvartovskom kamenjaru u Varaždinu.

Vrijeme je još uvijek varljivo, još može pasti puno kiša koje mogu jako nabiti zemlju i tako u kombinaciji s hladnim tlom znatno umanjiti klijavost posijanog sjemenja.

Zato je naša preporuka za ovaj ožujak da posijte tek manje količine. Prema prognozama, ovaj vikend nas ponovno čeka debeli minus (ponegdje i -10), stoga je baka Marija(84) ipak požurila sa malenom sjetvom u kvartskom kamenjaru, prije ponovnog zahladnjenja jer kaže: “Ožujak je prekrasni mjesec u kojem proljeće nagovještavaju prekrasni vjesnici proljeća, stoga uživam u cvatu jaglaca, ljubičica, narcisa, ali i i prvih ranih voćki  marelica koje evo upravo pupaju, a koju sam zasadila nedavno.”

“Još prije mnogo godina ovaj kamenjar napravili su dečki koji su preko puta radili trgovinu i od ostatka stepeništa su nam napravili kamenjar. Kupila sam im 15 litara  vina i bili su gotovi za sat vremena, kaže vesela baka.

“Koljena su me izdala i jedva hodam i uz to što se jako teško saginjem, ipak radom na zemljici najmjeravam doživjeti stotu. ” U kratkom razgovoru s nama, nije se nimalo doimalo da smo generacijama različiti.

 Još sam ove godine pomagala i drugima – ističe još vrlo vitalna baka Marija kojoj bi na odličnom pokretnom  izdanju s obzirom na tegobe koje je prate, pozavidjeli i puno mlađi od nje.

 

 

 

 

Related posts

GOLUBI IZ POSTIRA Sandra je bila djevojka sva uronjena u umjetnost, a Janez udovac i glasoviti kipar svjetskog glasa, na put im nije stalo ni gotovo 40 godina razlike

Uz tehnologiju do bolje kvalitete života. Stariji – get online!

PRAVI RAZLOG ZAŠTO SU STARIJI LJUDI OPASNOST U PROMETU

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com