"> Aloe vera: 5 nevjerojatnih dobrobiti ove čudesne biljke - Treća dob i 50+
">
Zanimljivosti Zdrava hrana Zdravlje

Aloe vera: 5 nevjerojatnih dobrobiti ove čudesne biljke

Foto: Shutterstock

Blagodati aloe vere poznate su već tisućama godina. U antičkom Egiptu bila je poznata pod nazivom “biljka besmrtnosti”. Međutim, kako nam ona danas u suvremenom načinu života može biti od itekakve koristi?
Gel aloe vere dobro je poznat po uspješnom ublažavanju opeklina od sunca ili različitih ozljeda. Međutim, jeste li znali da je ova čudesna biljka puno više od lijepoga ukrasa u domu? prenosi

1. Pomaže kod refluksa
Osjećaj pečenja u grudima osnovni je simptom refluksa (povratka) želučane kiseline u jednjak, a može rezultitati gastroezofagealnim refluksom. Budući da je bolje spriječiti nego liječiti, koristite aloe veru. Njezina blaga svojstva pomoći će vam ublažiti osjećaj pečenja u želucu, a svakako je prednost što je pogodna i za oralnu primjenu.

2. Alternativa je vodici za ispiranje usta
Zbog svoga sadržaja u kom se nalazi i C vitamin, aloe vera savršena je za zdravlje vaše usne šupljine. Može spriječiti nastanak plaka, ali i pomoći vam kod krvarenja i oticanja desni.

3. Prirodni laksativ
Za one koji imaju problema s probavom, aloe vera može poslužiti kao savršen lijek. Međutim, treba biti iznimno pažljiv s doziranjem budući da prekomjerna količina može uzrokovati proljev i dehidraciju.

Aloe vera se nikako ne preporučuje osobama koje boluju od Crohnove bolesti, kolitisa ili koje imaju problema s hemeroidima.
Isto tako, ukoliko koristite neke druge lijekove kako biste riješili spomenute probleme, utoliko biste trebali razmisliti o konzumiranju aloe vere budući da može otežati vašem tijelu apsorpciju lijekova.

Vijesti:

Najjača baka u svemiru!
SAVJET: Kako pobjediti samoću
Šokantni video: prljava tajna mesne industrije!

4. Smanjuje šećer u krvi
Dnevnim konzumiranjem dvije žlice soka od aloe vere svaki dan možete smanjiti razinu šećera u krvi. To može značiti i kako će aloe vera biti jedan od glavnih lijekova za dijabetes u budućnosti. Jednako kao što je slučaj i s probavnim smetnjama, i osobe koje imaju visoku razinu šećera u krvi i uzimaju neke lijekove, trebaju paziti kako i na koji način konzumiraju aloe veru.

5. Čini vašu kožu lijepom i zdravom
Gel aloe vere možete koristiti na svakodnevnoj bazi kako biste svoju kožu održali čistom i hidratiziranom. Osim toga, može vam poslužiti kao prirodno sredstvo za skidanje šminke, krema za ispucale ruke ili stopla i sl. Najjednostavnije bi bilo reći da korištenjem ove biljke, na bilo koji način, nećete pogriješiti.

S kojim problemima se najčešće suočavate?

Povezane vijesti

Genetičari u jednoj studiji obrnuli proces starenja kože i kose

Administrator

Tuširate se hladnom vodom? Očekujte ovih 8 čudesnih promjena

Administrator

Samoća je opasna za zdravlje!

Administrator

Što je to toliko super u empatima?

Administrator

Tri zlatna pravila s kojima ćete uvijek izbjeći trovanje hranom

Administrator

Seks nakon šezdesete? Zašto ne! Evo što sve treba znati

Administrator