Društvo

Alarmantno stanje u Hrvatskom zdravstvu

Svako malo iskaču podaci i slučajevi u kojima ljudi svjedoče koliko je loše i nestručno osoblje, sa premalo empatije zaposleno u zdravstvenom sektoru. Kada i iskrsne neki problem, liječnici, medicinske sestre i timovi najčešće se vade na razne zakone, koji i kasnije idu u prilog. No nakon što se izgubi život, pogotovo mladi, to više ništa ne može nadoknaditi. Koliko je daleko na samo dno otišlo zdravstvo Republike Hrvatske, govori slučaj iz Metkovića.

Ivana i Mišo Bebić u prosincu 2018. izgubili su sina, zbog nesavjesnog i nemarnog liječenja, njihovoh najstarijeh sina Gabrijela, koji je imao tek 11 godina. 11. prosinca. 2018. roditeljima iz Metkovića ostat će najgori dan u njihovom životu, dan kada su zbog liječničke nepažnje, nemarnosti i mnogih propusta izgubili svog sina.

Majka Ivana svoje je troje djece odvela pedijatru, jer su počeli kašljati 7. 12. 2018. Preventive radi liječnica je svima prepisala Sumamed terapiju i rekla da ako bude problema sa temperaturom, da navrate ponovno. U subotu je poslijepodne Gabrijelu naglo skočila temperatura, na 39 stupnjeva. I sve što je pojeo je povraćao, čak i kada je lijek popio, povratio ga je, a dobio je i proljev. Majka mu je počela davati juhe i slične stvari, kako ne bi dehidrirao. I drugo dvoje djece je malo povraćalo i imalo proljev, ali u puno manjoj mjeri, nego Gabrijel.

U nedjelju je situacija bila još gora, pa je otac sa Gabrijelom otišao na Hitnu, jer mu je jezik pobijelio, što je znak dehidracije. Liječnica koja ga je zaprimila na Hitnoj, rekla je da je sa dječakom sve u redu i prepisala mu novu terapiju lijekova, te ih poslala kući. U noći sa nedjelje na ponedjeljak, Gabrijel je i dalje imao visoku temperaturu, ali se i žalio na jake bolove kod udisanja. Rekao je da ga jako bole pluća kad udiše. Tako da je otežano disao. Otac ga je odmah u noći odveo na Hitnu. Rekao je da mu i daju infunziju, kako bi mu se stanje počelo popravljati, no nije dobio infuziju, nego mu je liječnica rekla, da sačekaju jutro i obrate se pedijatrici.

Ujutro su se pojavili kod druge pedijatrice, jer je njihova radila popodne. Iako je vidno bio suh, dehidriran, rekli su ocu da ode s njim na Hitnu, jer je velika gužva, pa ako ga tamo ne prime, neka se vrate. Nakon što su ponovno posjetili Hitnu, Hitna je zaključila da taj slučaj nije za njih, niti da je išta hitno kod njih. Iako dječak više nije mogao stajati na nogama, stalno je klizio i padao, uputili su ga pedijatrici u drugom katu zgrade.

Čim ga je vidjela problijedila je. Otac Mišo rekao je da ga samo vozaju i da ga nitko ne sluša, a da mu dijete pred njegovim očima iz sekunde u sekundu je gore. Liječnica mu je odmah pregledala prste na nogama i rukama, te preslušala pluća. I rekla da jako krči i da dječak nije dobro, te da su takvo stanje dječaka morali zamijetiti. Pozvala je helikopter, pa je dječak hitno prevezen u Split. Tamo je primio infuziju. Ali nažalost 11. 12. 2018. preminuo je od komplikacija uzrokovanih virusom H1N1 koji je gripa i bakterijom streptokok. Roditelji su rekli da će slućaj iznijeti javnosti, kao i pokrenuti parnice, kako bi svi imali uvida, kakvi liječnici nam vode državu.

 

Vijesti

Srce obožava ovih 9 super namirnica!

Dostojanstvo u Hrvatskoj strana riječ?

Vaša prava na novčane naknade

Sit gladnome ne vjeruje. Siromaštvo može i dalje biti IN

 

 

Related posts

Moj život s multiplom sklerozom

Što treba unaprijediti i promijeniti u Hrvatskoj ?

ODNOS PREMA STARIJIM VOZAČIMA

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com