• Naslovnica
  • Aktivnosti
  • A da i vi pokušate? Drastične metode: Ibrahim stavio kavez na glavu kako bi se odviknuo od pušenja
Aktivnosti

A da i vi pokušate? Drastične metode: Ibrahim stavio kavez na glavu kako bi se odviknuo od pušenja

 

Dugovječni pušač iz Turske postao je, nedavno, pravi hit na društvenim mrežama nakon što su se neki od korisnika prisjetili njegove drastične mjere za odvikavanje od pušenja, odnosno kaveza na glavi.

 

 

Naime, riječ je o Ibrahimu Yucelu, koji je 2013. postao prava zvijezda interneta, nakon što je na glavu stavio kavez koji ga je sprečavao da stavi cigaretu u svoja usta. Na prilično bizaran način, dajući porodici ključ od kaveza, Yucel se pokušao odviknuti od pušenja, prenosi Daily Mail.

Ovaj Turčin naveo je kako je bio inspiriran drugom uspješnom kampanjom, u kojoj su motociklisti poticani da nose kacige.

Prema turskim medijima Yucel je sa 42 godine pušio dvije kutije cigareta na dan, a postao je pušač sa 16 godina. Ipak, nakon što mu je otac preminuo od raka pluća, očajno je želio popraviti svoje zdravlje promjenom životnih navika.

Nakon neuspjelih pokušaja “nasuho”, Yucel se odlučio staviti na glavu specijalno dizajniran kavez, sa kojim svakog jutra odlazi na posao, uz brojne mjere koje preduzima kako bi sebe spriječio od pušenja.

Njegova cijela porodica bila je u dilemi zbog ove radikalne mjere, no nakon nekoliko dana uvidjeli su da bi ovaj plan mogao uspjeti, zbog čega su se jednostavno navikli na muža i oca sa metalnom kacigom, prenosi bh-index.com

Related posts

Dođite! Stvaralaštvo starijih osoba kroz scensko izražavanje

SLABO POKRETNOJ STARICI ISKLJUČILI STRUJU ZBOG DUGA OD 138 KUNA ‘Nitko me nije upozorio, da mi život ovisi o aparatima mogla sam umrijeti’

Podsljeme: Udruženi na put

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com