Mirovine

a Bandić obećao sve: 9000 kuna za dijete, besplatan prijevoz…

Milan Bandić je u Požegi obećao ‘brda i doline’ ako bude premijer: 9000 kn mjesečno za dijete, besplatan javni prijevoz za umirovljenike čija je mirovina manja od 3000 kn…

Ja sam rješenje, a ne problem u državi. Ne mogu blebetati gluposti i obećavati ono što ne mogu ispuniti. Ljudima trebamo vratiti osmijeh na lice da žive od svog rada, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u Požegi.

Ondje je boravio kako bi osnovao ogranak stranke u tom gradu, a posjetio je i udrugu MI koja okuplja roditelje djece s posebnim potrebama. Donio im je 1200 kilograma donacija hrane i potrepština te obećao godišnje plaćati pola iznosa za režije i plaće djelatnika. Bandić je ustvrdio kako njegovih pet uzastopnih mandata za gradonačelnika Zagreba pokazuju da radi najbolje u Hrvatskoj.

‘Buduća Vlada se neće moći sastaviti bez mene’

– Ovoj zemlji treba znanje i vizija, snaga i odlučnost te zajedništvo i širina u okupljanju. To nije imao ni jedan premijer dosad i nijedna Vlada jer nisu dobro radili. Buduća Vlada se neće moći sastaviti bez mene – izjavio je Bandić.

Na pitanje novinara zašto bi on bio najbolji izbor za premijera imao je spreman odgovor.

‘Valjda ne mislite da bih se kandidirao za nekog ministrića’

– Valjda ne mislite da bih se kandidirao za nekog ministrića. Budem li premijer svi učenici osnovnih i srednjih škola imat će besplatne udžbenike.Imat ćete 9000 kuna mjesečno za dijete, besplatan javni prijevoz za sve umirovljenike čija je mirovina manja od 3000 kuna. I sva djeca čije obitelji imaju primanja manja od 2200 kuna u cijeloj zemlji će imati besplatan javni prijevoz – nabrajao je čelnik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić 365.

Dodao je da će se zalagati i da svi umirovljenici s primanjima manjih od 1500 kuna svakog mjeseca dobivaju po 500 kuna. Bandić se složio i s potrebom reforme lokalne samouprave koja uključuje i ukidanje velikog broja općina. Istaknuo je kako ljude oko sebe zove ekipom, a ne timom, kako piše

‘Nije popularno nazivati se timom’

– Tim se nije pokazao i nije popularno tako se nazivati – nasmijao je okupljene.

Bandić je u Požegi obećao da će do kraja godine u svim gradovima osnovati organizaciju stranke, a za predsjednika gradske organizacije u Požegi postavio je bivšeg SDP-ovca Ivana Vlahovića koji je iz stranke Zorana Milanovića isključen u svibnju jer je podržao Zlatka Komadinu na unutarstranačkim izborima. Zanimljivo je kako se Bandić i u vodstvu županijske organizacije požeško-slavonske županije odlučio za bivše SDP-ove kadrove pa će županijsku organizaciju voditi bivši gradonačelnik Kutjeva Ivica Nikolić. I on je poput Vlahovića donedavno bio u SDP-u, ali je nezadovoljan stanjem u toj stranci krajem svibnja izašao iz nje.

Related posts

Tko u Europi ima najkompliciraniji mirovinski sustav?

KOME SU OPASNI UMIROVLJENICI: Pa dajte im konačno dozvolu da rade!

OČITOVANJE O PRVOM PRIJEDLOGU MIROVINSKE REFORME

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com