Umirovljenički servis i u Hrvatskoj

Nacionalni medij Treća dob je shvatio važnost položaja rada umirovljenika.

Kada uđu u nezaposlenost, stariji ljudi u njemu i ostaju. Nezaposlenost starijih osoba se u posljednjih nekoliko godina ubrzano povećava. U usporedbi s ostalim dobnim skupinama, radnici stariji od 50 godina imaju daleko veću stopu rasta nezaposlenosti. K tomu, kad jednom postanu nezaposleni (što se sve češće događa zbog ponovno učestalijih stečajeva), ta skupina redovito prelazi u dugotrajnu nezaposlenost, s vrlo malim šansama da se vrati u zaposlenost.

Postoje mnoge poteškoće pri zapošljavaju osoba starije dobi.U uvjetima kada ponuda radne snage uvelike premašuje njezinu potražnju (a što je već duže vrijeme slučaj u našoj zemlji), nekim skupinama, a tu svakako spadaju i stariji radnici, potrebna je posebna pomoć na tržištu rada. Stoga je pri definiranju politike zapošljavanja, kako na nacionalnoj tako i na regionalnoj razini, ovoj ugroženoj skupini mi posvećujemo posebnu pozornost u smislu aktivnog traženja provođenja posebnih programa za poticanje njihova zapošljavanja. To ćemo čini kroz politike okvire u smislu raznih državnih poticaja poslodavcima kao i manjih poreznih olakšica. Stoga smo osnovali prvi Hrvatski umirovljenički servis. Učlanjenje u servis je putem članstva na Treću dob.

Umirovljenički servis je djelatnost Nacionalnog medija Treće dobi putem koje se posreduje i omogućuje privremeno ili povremeno zapošljavanje 50+ te umirovljenicima u Republici Hrvatskoj.

Dobrodošli na stranice UMIROVLJENIČKOG SERVISA. Stranice umirovljeničkog servisa nude vam sve informacije vezane uz programe Smještaja, Zdravstvenih usluga i skrbi, Sportskih sadržaja i drugih djelatnosti namijenjenih umirovljenicima. Doznajte sve o uslugama i lokacijama domova te drugih djelatnosti.

Učlanite se.

mojposao@trecadob.com ili marketing@trecadob.com

na  broj: 097  707 1561

Možda će Vas zanimati...

2 komentara

  1. Ana pisac napisao:

    Kako da se učlanimo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *