"> 7. SPORTSKI SUSRETI SUH-a BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE - Treća dob Hrvatska
">
Volontiranje

7. SPORTSKI SUSRETI SUH-a BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE


U četvrtak 18. listopada, održani su 7. Sportski susreti umirovljenika Brod- sko-posavske županije u organizaciji Županijskog povjereništva SUH-a i domaći­na, podružnice Sikirevci. Druženje je u dvo­rištu sikirevačke Općine okupilo šezdesetak natjecatelja te trostruko više gledatelja i uzvanika.

Gotovo bez zagrijavanja, sportski dio za­počeo je natjecanjem u pikadu i to u mješo­vitoj konkurenciji, s ukupno 33 natjecatelja. Mješovito je bilo i na pobjedničkom posto­lju, jer su se tamo našli Josip Polić iz Garčina, Ruža Milardić iz Sikirevaca i Petar Poljak iz slavonskobrodske Lutvinke.

Nakon toga se prešlo na nešto teži, ali i pravi tradicijski sport – potezanje konopa. Nastupile su četiri ekipe sa po pet natjecate­lja, a najveće mišićne mase imali su SUH-ovci iz Garčina. Na tron su se popele i ekipe iz Bu- kovlja i Sikirevaca.

Posljednja disciplina je ujedno bila i naj­zabavnija, jer je uključivala brzo jedenje eg­zotičnih plodova banane. Tu su se najbolje snašle Renata Janković iz Bukovlja, Vesna Valenta iz Nove Gradiške i Antonija Katić iz Bukovlja.

Kako ni jedno okupljanje umirovljenika ne može proći bez pjesme, tako nije ni ovo.   Uslijedio je pravi spektakl kada su solistički nastupili Kata Garić iz Slavonskog Šamca, Ilija Kajić te Manda i Antonija Vlajnić iz Ja­ruga, Marija Smoljan iz Garčina, a posebno oduševljenje izazvala je 87-godišnja Katari­na Šipek iz Sikirevaca koja je publiku digla na noge. U grupnom pjevanju sudjelovali su i članovi podružnica Slavonski Šamac, Nova Gradiška i Garčin.

Nakon lijepo otpjevanih pjesama uslije­dilo je druženje uz ručak. Po završetku ruč­ka, predsjednik Županijskog povjereništva SUH-a Brodsko-posavske županije Stjepan Rakitić uručio je diplome i zahvalnice za su­djelovanje na ovim susretima te se zahvalio Brodsko-posavskoj županiji i načelniku Op­ćine Sikirevci Josipu Nikoliću koji su omogu­ćili održavanje ovog druženja.

 

Rezultati:

Pikado:

  1. Josip Polić (Garčin)
  2. Ruža Milardić (Sikirevci)
  3. Petar Poljak (Lutvinka)

Potezanje konopa – ekipno:

  1. Garčin
  2. Bukovlje-Vranovci
  3. Sikirevci

Brzo jedenje banane:

  1. Renata Janković (Bukovlje-Vranovci)
  2. Vesna Valenta (Nova Gradiška)

Antonija Katić (Bukovlje-Vranovci)

Bojite li se epidemije koronavirusa?

Povezane vijesti

Deset milijuna umirovljeničkih zahtjeva

Administrator

Pomozi susjedima u organizaciji Ljudi za ljude

Administrator

‘Majka Tereza naučila me kako pomagati ljudima u nevolji’

Administrator

Istinita svjedočanstva – Volonterski prodaje novine radi zdravlja!

Administrator

ZAGREB: Druženje s Krapinjoncem

Administrator

Dehidracija – naš najveći neprijatelj

Administrator