Zdravlje

6 najčešćih okidača: Zašto nas od ovih namirnica boli glava?

Ako vam ove namirnice izazivaju migrenu i probavne smetnje, moguće je da ste intolerantni na histamin, a pravi lijek za snižavanje razine histamina su kapsule Daosin.

 

Niz namirnica može izazvati migrenu. Međutim, veza između hrane i migrene može vrlo lako biti jedan od simptoma intolerancije na hranu, posebice kada se uz migrenu jave bolovi u trbuhu, probavne smetnje, povraćanje ili osip.prenosi

 

Evo koje namirnice mogu biti uzrok ovih problema:

1. Fermentirani sir

Fermentirani sirevi poput camemberta, briea, gruyerea, cheddara i parmezana izvor su histamina, biogenog amina koji se često nalazi u procesiranoj hrani.

 

2. Čokolada

Čokolada je obično uzrok migrena kod oko 22% ljudi, a zbog velike količine histamina može izazvati migrenu, mučninu i povraćanje kod osoba intolerantnih na histamin.

 

3. Obrađeno meso

Kobasice, pršut i mesne prerađevinama mogu uzrokovati migrenu kod nekih ljudi. Razlog ne mora biti proširenje krvnih žila, nego nedostatak enzima pod nazivom diamin oksidaza koji razgrađuje histamin.

 

4. Rajčica

Konzumacija rajčice kod nekih ljudi potiče migrenu, posebice kada je riječ o kečapu ili konzerviranoj rajčici. Uzmite u obzir da je jedan od mogućih razloga migrene i taj što su ove namirnice bogate histaminom.

 

5. Soja umak

Soja umak je najčešći i najpoznatiji fermentirani proizvod od soje. Određena fermentirana hrana, kao što je umak od soje, uzrokuje migrenu, a razlog je ponovno visoka razina histamina koji se nalazi u fermentiranim proizvodima od soje.

 

6. Fermentirano povrće

Sve vrste konzerviranog i fermentiranog povrća mogu izazvati migrene, a kod osoba koje su intolerantne na histamin, migrena se javlja češće i praćena je grčevima u trbuhu i probavnim smetnjama.

 

Rješenje je Daosin, koji poboljšava kvalitetu života osobama s intolerancijom na histamin omogućavajući im konzumiranje hrane bogate histaminom. Isto tako, ako popijete čašicu svog omiljenog pića i dođe do pojave neugodnog crvenila na licu, Daosin  će ukloniti simptome i moći ćete nastaviti uživati sa svojim društvom (u svom izlasku ili sl.).

Related posts

8 prirodnih “ubojica” zadaha od luka koji će vas spasiti

Zeleno svjetlo za ‘zeleno’: Vlada je odobrila uzgoj konoplje u medicinske svrhe

Bosiljak – kraljevska biljka

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com