"> 10. SPORTSKI SUSRETI SUH-A SPLITSKO- DALMATINSKE ŽUPANIJE: Vrgorac nepobjediv! - Treća dob i 50+
">
Aktivnosti Aktivnosti Društvo Glas umirovljenika Sportske aktivnosti

10. SPORTSKI SUSRETI SUH-A SPLITSKO- DALMATINSKE ŽUPANIJE: Vrgorac nepobjediv!

U subotu 22. rujna u Žrnovnici održani su jubilarni 10. Sportski susreti SUH-a Splitsko-dalmatinske županije. U ovom malom mjestu nedaleko od Splita okupilo se tako oko 150 članova sportskoga duha i dobre volje.

Na samom početku okupljene je, uz domaće specijalitete poput poljičkog soparnika, pozdravila domaćica igara, pred­sjednica podružnice SUH-a Žrnovnica Matilda Frankić. Nakon nje, u ime Središnjeg ureda i predsjednice SUH-a Jasne Pe- trović, sudionike i goste pozdravila je potpredsjednica SUH-a Asja Tomin i zaželjela im uspješno nadmetanje i puno sreće.

Predsjednica Županijskog povjereništva Splitsko-dalmatin­ske županije Merica Ličina uputila je riječi dobrodošlice te otvorila 10. Sportske susrete Splitsko-dalmatinske županije.

Nakon svečanog dijela ovih susreta uslijedilo je sportsko nadmetanje, koje se sastojalo od četiri discipline: pikado, balote, karte i potezanje konopa. Ove godine su sportski su­sreti bili lišeni neizvjesnosti, s obzirom na to da su u svim disciplinama prvo mjesto uzeli članovi Podružnice SUH-a Vrgorac, što im je donijelo i ukupnu pobjedu. No, to nije zna­čilo da je nedostajalo sportske draži i veselja. Najuzbudljivije je bilo potezanje konopa, stari tradicionalni sport, o kojemu se često misli da samo mišići odnose pobjedu.

Nakon dodjele priznanja za osvojena prva mjesta i za­hvalnica za sudjelovanje na 10. Sportskim susretima, or­ganiziran je zajednički ručak u restoranu Rus u Žrnovnici. Uz obilan ručak učesnici, članovi SUH-a Splitsko-dalmatinske županije su se opustili i za­bavili. U tome im je svakako pomogao i glazbeni nastup klape Žrnovnica. Nakon cje­lodnevnog druženja, orga­nizatorica Sportskih susreta je dobila samo riječi hvale, a zadovoljni i pomalo umorni SUH-ovci su se vratili svojim kućama. Neki će se vjerojatno već i početi pripremati za idu­će, 11. Sportske susrete, koji će se održati krajem rujna slje­deće godine u Splitu.

A.T

vijesti

Mozak možete sačuvati od demencije. Pogledajte kako

Mladi i stariji zajedno u staračkom domu

9 dobrobiti planinarenja

Povezane vijesti

Incident u splitskom Domu za starije i nemoćne: štićenik djelatnici slomio podlakticu i udario je dva puta šakom u glavu!; Ozlijeđena žena cijeli dan trpjela bolove pa tek onda došla na Hitnu

Administrator

Ako ovo uspijete shvatiti… Ono što slijedi bi mogle biti najvažnije minute vaših života!

Administrator

DJEDICA KOJEM SU CARINICI UKRALI BOŽIĆ UKRASE JE PRODAVAO ZA BOLESNU SUPRUGU ‘Blagdane ću provesti u zatvoru, gdje je kriminalcima i mjesto’

Administrator

7. SPORTSKE IGRE ISTARSKE ŽUPANIJE

Administrator

Što je bitno za kvalitetan život i sreću?

Administrator

Kako mi je standup komedija pomogla pobijediti usamljenost u novom gradu?

Administrator