"> 10. SPORTSKI SUSRETI SUH-A SPLITSKO- DALMATINSKE ŽUPANIJE: Vrgorac nepobjediv! - Treća dob Hrvatska
">
Aktivnosti Društvo Sportske aktivnosti

10. SPORTSKI SUSRETI SUH-A SPLITSKO- DALMATINSKE ŽUPANIJE: Vrgorac nepobjediv!


U subotu 22. rujna u Žrnovnici održani su jubilarni 10. Sportski susreti SUH-a Splitsko-dalmatinske županije. U ovom malom mjestu nedaleko od Splita okupilo se tako oko 150 članova sportskoga duha i dobre volje.

Na samom početku okupljene je, uz domaće specijalitete poput poljičkog soparnika, pozdravila domaćica igara, pred­sjednica podružnice SUH-a Žrnovnica Matilda Frankić. Nakon nje, u ime Središnjeg ureda i predsjednice SUH-a Jasne Pe- trović, sudionike i goste pozdravila je potpredsjednica SUH-a Asja Tomin i zaželjela im uspješno nadmetanje i puno sreće.

Predsjednica Županijskog povjereništva Splitsko-dalmatin­ske županije Merica Ličina uputila je riječi dobrodošlice te otvorila 10. Sportske susrete Splitsko-dalmatinske županije.

Nakon svečanog dijela ovih susreta uslijedilo je sportsko nadmetanje, koje se sastojalo od četiri discipline: pikado, balote, karte i potezanje konopa. Ove godine su sportski su­sreti bili lišeni neizvjesnosti, s obzirom na to da su u svim disciplinama prvo mjesto uzeli članovi Podružnice SUH-a Vrgorac, što im je donijelo i ukupnu pobjedu. No, to nije zna­čilo da je nedostajalo sportske draži i veselja. Najuzbudljivije je bilo potezanje konopa, stari tradicionalni sport, o kojemu se često misli da samo mišići odnose pobjedu.

Nakon dodjele priznanja za osvojena prva mjesta i za­hvalnica za sudjelovanje na 10. Sportskim susretima, or­ganiziran je zajednički ručak u restoranu Rus u Žrnovnici. Uz obilan ručak učesnici, članovi SUH-a Splitsko-dalmatinske županije su se opustili i za­bavili. U tome im je svakako pomogao i glazbeni nastup klape Žrnovnica. Nakon cje­lodnevnog druženja, orga­nizatorica Sportskih susreta je dobila samo riječi hvale, a zadovoljni i pomalo umorni SUH-ovci su se vratili svojim kućama. Neki će se vjerojatno već i početi pripremati za idu­će, 11. Sportske susrete, koji će se održati krajem rujna slje­deće godine u Splitu.

A.T

vijesti

Mozak možete sačuvati od demencije. Pogledajte kako

Mladi i stariji zajedno u staračkom domu

9 dobrobiti planinarenja

Bojite li se epidemije koronavirusa?

Povezane vijesti

Ansambl Lado pružio sunčev sjaj svima u Opatiji

Administrator

ISTINSKI SPORTSKI JUNACI- Svjetski sprinterski rekorderi u konkurenciji stogodišnjaka

Administrator

Kad vlast reklamira mirovine

Administrator

Sezonac iz Srbije “otvorio dušu” nakon dva mjeseca rada u Vodicama: ‘Nije mi bilo baš svejedno na prvu’

Administrator

PRAVNI SAVJETI Nećakinja će plaćati dom

Administrator

CENTAR ZA SIGURNOST HRANE GRADI SE U ZAGREBU: Sada ćemo konačno znati što jedemo?

Administrator